Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Πρόγραμμα «Υδρία» για την υγεία και διατροφή του ελληνικού πληθυσμού: συλλογή δεδομένων στην Καλαμάτα

Το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας (Ε.Ι.Υ.), σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) του Υπουργείου Υγείας, διεξάγει το έργο «Υδρία: πρόγραμμα και στοχευόμενη δράση για την υγεία και τη διατροφή του ελληνικού πληθυσμού: ανάπτυξη και εφαρμογή μεθοδολογίας και αποτύπωση».
Το πρόγραμμα «Υδρία» στοχεύει στην αποτύπωση της κατάστασης υγείας, των διατροφικών επιλογών και των συνηθειών διαβίωσης του πληθυσμού στην Ελλάδα, με γνώμονα τη συμβολή στην προαγωγή και προστασία της Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 4.000 ενήλικες από το σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας, θα κληθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Ορισμένοι από αυτούς υπάγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στην Καλαμάτα, κατόπιν αιτήματος από την Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας Αντωνία Τριχοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δήμος παρεχώρησε τους χώρους του Δημοτικού Ιατρείου, στην οδό Σανταρόζα, για τη διεξαγωγή δράσης αυτού του προγράμματος, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2014. Δύο ιατροί του προγράμματος θα εργασθούν στο Δημοτικό Ιατρείο για τη συλλογή δεδομένων και θα έχουν αρωγή του ιατρού του Δημοτικού Ιατρείου και των φαρμακοποιών του Δημοτικού – Κοινωνικού Φαρμακείου, εφόσον χρειασθεί.
Η συμμετοχή των εθελοντών στο πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Συμπλήρωση, με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης, ερωτηματολογίου για τη συλλογή πληροφοριών διατροφής, τρόπου ζωής και υγείας
• Μετρήσεις σφυγμού και αρτηριακής πίεσης, αναστήματος, σωματικού βάρους, περιμέτρου μέσης και περιμέτρου ισχίων
• Λήψη δείγματος αίματος για τη διενέργεια εργαστηριακών αναλύσεων.
Μπορείτε εδώ να δείτε δελτίο Τύπου για το πρόγραμμα «Υδρία».
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech