Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Λύση όπως της Καλαμάτας συζητούν για τα απορρίμματα στον ΦΟΔΣΑ Ηλείας

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του νομού Ηλείας, το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου 2015, η πρώτη μετά την εκλογή του νέου προεδρείου του. Σε αυτήν συζητήθηκε το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων στο γειτονικό νομό, που είναι οξύτατο, ενώ ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Ήλιδας (έδρα: Αμαλιάδα) Χρήστος Χριστοδουλόπουλος έκανε επαινετικές για το Δήμο Καλαμάτας αναφορές.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Η οριστική λύση προχωρά. Σε τρεις μήνες ο ΧΥΤΥ τελειώνει. Πρέπει να προχωρήσουμε στην ολική διαχείριση και το υπόλειμμα να καταλήγει στον ΧΥΤΥ. Αν αναπτύξουμε 15% την ανακύκλωση, αν προσθέσουμε εξοπλισμό στον δεματοποιητή και παίρνουμε άλλο ένα 30% σε κομπόστ, όπως κάνει η Καλαμάτα, θα μπορούμε στη συνέχεια, στον χώρο που παραχωρεί η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, να προχωρήσουμε σε άλλη λύση όπως στο «λουκάνικο». Στον διαγωνισμό για ολοκληρωμένη διαχείριση μπορούμε να βάλουμε τα όσα κάνει ήδη η Καλαμάτα».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χριστοδουλόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου Ήλιδας, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας στις 7 Νοεμβρίου 2014, συναντήθηκε με το Δήμαρχο και ενημερώθηκε για τη διαδικασία διαχείρισης απορριμμάτων που εφαρμόζει ο Δήμος Καλαμάτας.
Κατά την επίσκεψή του αυτή, ο Δήμαρχος Ήλιδας διεκτραγώδησε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Αμαλιάδα και η περιοχή της όσον αφορά στα σκουπίδια και ζήτησε από το Δήμο Καλαμάτας συμβουλές και τεχνική βοήθεια, ώστε ο Δήμος Ήλιδας να προχωρήσει σε ανάλογο με εκείνον της Καλαμάτας τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων.
Σχετικό κείμενο του δημοσιογράφου Στάθη Πουλιάση, στην εφημερίδα της Ηλείας «Πατρίς», για τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Ηλείας στις 16/1/2015, μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/vima-vima-gia-ti-lytrosi 
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech