Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Χωρίς προϋπολογισμό ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου

Δεν ψήφισε την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, για τον προϋπολογισμό / 2015, το Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίασή του, χθες Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, στην Τρίπολη.
Το θέμα αναβλήθηκε για μετά τις εκλογές, ώστε να έχει πρώτα ψηφισθεί ο απολογισμός / 2014, να υπάρξει διαφορετική εισήγηση με συρρίκνωση των δαπανών και να υπάρξει εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης και των κατευθύνσεων στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Οι θέσεις του Δήμου Καλαμάτας, που κατατέθηκαν στην Ε.Ε. και στο Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου, είναι οι παρακάτω:
«Για το 2015 ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών προτείνεται να γίνει ως εξής:
Α) Ποσό σταθερής ετήσιας εισφοράς για όλους τους Δήμους στο ύψος των 2.000 € (σύνολο 52.000 €),
Β) Ποσό ετήσιας εισφοράς ανά τόνο 0,20€, και ανάλογα με τις ποσότητες στερεών αποβλήτων που αντιστοιχούν σε κάθε Δήμο, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων υπολειμμάτων τους από τα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.)  
Γ) Κάθε Δήμος ή ομάδα Δήμων που κάνουν διαχείριση, μετά από σχετική εκχώρηση της αρμοδιότητας από τον ΦΟ.Δ.Σ.Α., να καλύπτουν/ πληρώνουν τα έξοδα διαχείρισης.
Δ) Κάθε Δήμος ή ομάδα Δήμων πρέπει να καταβάλουν στο ΦΟ.Δ.Σ.Α. ενδεχόμενες οφειλές τους προς Ε.Σ.ΔΙ.Σ.Α. με ρύθμιση που αποφασίζει η Ε. Επιτροπή. 
Ε) Κάθε Δήμος ή ομάδα Δήμων να επιβαρύνονται με τα έξοδα μισθοδοσίας για τους υπαλλήλους που έχουν προσλάβει, εκτός κι αν παρέχουν έργο στο ΦΟ.Δ.Σ.Α. για το σύνολο των Δήμων.
Ζ) Προβλέπεται επιβράβευση Δήμων που διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα απορρίμματα με μείωση των εισφορών, μέχρι το 50% με απόφαση της Ε. Επιτροπής.
Η) Σε Δήμους που λειτουργούν Κ.Δ.Α.Υ. καταβάλλεται απευθείας από τους εξυπηρετούμενους Δήμους τέλος 0,20 € ανά τόνο.
Θ) Παρέχεται η δυνατότητα για έκτακτη εισφορά των Δήμων-μελών, στις περιπτώσεις, που αυτό κριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟ.Δ.Σ.Α. αναγκαίο και πάντα για επενδυτικούς σκοπούς».
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας τάχθηκε από την αρχή της συνεδρίασης υπέρ της αναβολής της συζήτησης του προϋπολογισμού.
 
fodsa_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech