Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι ξεκίνησε με κέφι και πολύν κόσμο!

Με κέφι και πολύν κόσμο ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Όθωνος, στις 19.00, το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του μήνα. Ο Δήμαρχος, με ένα σπαθί που του προσέφερε ένας ακόλουθος της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ (είναι το κεντρικό πρόσωπο του Καρναβαλιού και την υποδύεται η Σταυριάννα Γυφτέα), έκοψε την κορδέλα, δίδοντας το σύνθημα για το ξεκίνημα της διασκέδασης.
 
othwnos 4
 
Η διάθεση ήταν εορταστική και η ατμόσφαιρα αυτή αναμένεται να κυριαρχήσει και στη συνέχεια. Τα πληρώματα παρέλαβαν τα λάβαρά τους, ενώ οι Jukebox έδωσαν συναυλία και 9 Σχολές Χορού της Καλαμάτας παρουσίασαν χορογραφίες.
 
jukebox
 
Επίσης, ο Παντελής Αμπαζής τραγούδησε την επιτυχία που έχει κάνει με τον Πάνο Μουζουράκη «Μαντάμ», συνεισφέροντας αφιλοκερδώς στην έναρξη του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.
 
ampazis
 
Σημειώνεται πως από τις 18.00, την εκδήλωση κάλυψαν μουσικά οι DJs Λούης Αλεξέας και Νεκτάριος Κορμάς, που προσφέρθηκαν εθελοντικά, ενώ την παρουσίαση έκανε η Γιώτα Νέζη, ραδιοφωνική παραγωγός, επίσης εθελόντρια. 
 
kosmos-othwnos 1
 
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας κάλεσε όλους να έλθουν και να διασκεδάσουν στην Καλαμάτα και την περιοχή της και ευχήθηκε να είναι επιτυχημένο το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι, εκτιμώντας ότι θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα.
 
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ 42 ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ
 
Στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2015 θα μετάσχουν 42 πληρώματα, που θα διαγωνιστούν σε πρωτότυπα παιχνίδια, διεκδικώντας όμορφα βραβεία. Ήδη πραγματοποιήθηκε κλήρωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο παρουσία των αρχηγών όλων των γκρουπ, για τη σειρά παραλαβής των λαβάρων και τη σειρά παρελάσεως. Μπορείτε να δείτε τη σειρά εμφάνισης των γκρουπ στην τελετή λήξης.
 
kosmos-othwnos 3
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, στην Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, όπου θα εξακτινωθούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα.
Παρατίθεται το πρόγραμμα Καρναβαλικών και Αποκριάτικων εκδηλώσεων 2015, καθώς και των Μυστικών της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ στην Καλαμάτα, ενώ είναι επίσης διαθέσιμο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις Τοπικές Κοινότητες.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ…
 
Σημειώνεται πως το βράδυ της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε παραδοσιακή αποκριάτικη εκδήλωση στα Περιβολάκια. Κάτοικοι αυτού του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Ελαιοχωρίου του Δήμου Καλαμάτας επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, το βράδυ της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, γνωστοποίησαν την εκδήλωση στο Δήμαρχο και τον προσκάλεσαν σ’ αυτή.
 
elaioxwrites 2
 
…ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ!
 
Επίσης, το πρωί της Κυριακής, στο Κάστρο Καλαμάτας, πολλοί καρναβαλιστές, στο πλαίσιο των Μυστικών της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ, μετείχαν στο παιχνίδι «να έλθει η πιο ψηλή πριγκίπισσα με τον πιο κοντό πρίγκιπα». 
 
aa 10
 
Στόχος των μυστικών αυτών είναι η διασκέδαση, το παιχνίδι, η ανακάλυψη όμορφων σημείων της Καλαμάτας και στοιχείων του πολιτισμού και της ιστορίας της. Το Αλσύλλιο του Κάστρου της Καλαμάτας είναι μοναδικό και σε συνδυασμό με την παρουσία αρκετού κόσμου, "ζωντάνεψε" το μύθο του Καλαματιανού Καρναβαλιού.
 
Με διάθεση αυτοσαρκασμού, ο ξυλοπόδαρος Πρίγκιπας (Γιάννης Κουμούνδρος, ηθοποιός του ΔΗΠΕΘΕΚ) υποδέχτηκε τα Πριγκιπικά ζεύγη που προσήλθαν για τον πρωινό τους περίπατο και το γεύμα τους.
 
aa 25
 
Παρόλο που το φαγητό ήταν άφθονο, η μουσική για το γλέντι έτοιμη και η διάθεση είχε φτάσει στο αποκορύφωμα, μια ξαφνική μπόρα άλλαξε τα σχέδια των καρναβαλιστών.
 
aa 49
 
 
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα του Δήμου Καλαμάτας στο facebook: www.facebook.com/kalamata.gr 
 
 
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech