Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ρεσιτάλ από τον πιανίστα & συνθέτη Αλέξανδρο Δρόσο στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Με ένα από τα πιο σημαντικά έργα της minimal μουσικής συνεχίζεται ο κύκλος ρεσιτάλ πιάνου «Άνοιξη των Πλήκτρων», που συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, το οποίο υπάγεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών των Σχολών της «Φάρις». 
Το Canto Ostinato του Ολλανδού συνθέτη Simeon Ten Holt παρουσιάζεται στο ρεσιτάλ πιάνου του Αλέξανδρου Δρόσου, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 και ώρα 21.00, με ελεύθερη είσοδο. Ο νεαρός, ήδη πολυβραβευμένος, πιανίστας και συνθέτης θα παρουσιάσει και το έργο του «On A Kettel Melody». 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Domenico Scarlatti:
Σονάτα σε Ντο Μείζονα, L104
Σονάτα σε Ρε Ελάσσονα, L413
Σονάτα σε Ρε Ελάσσονα, L366
Σονάτα σε Σι Ύφεση Μείζονα, L396
Σονάτα σε Φα Ελάσσονα, L118
 
Αλέξανδρου Δρόσου: On A Kettel Melody
 
Διάλειμμα
Simeon Ten Holt: Canto Ostinato 
 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΟΣΟΣ
 
Ο Αλέξανδρος Δρόσος (Αθήνα, 1989) ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε νεαρή ηλικία. Το 2006, με καθηγήτρια την Μαρία Ευστρατιάδη, πήρε Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί από το Ωδείο Μουσικής Εταιρίας Αθηνών. Το 2011 ολοκλήρωσε με Άριστα τις μουσικές σπουδές του στη σύνθεση και στο πιάνο από το Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance στο Λονδίνο. 
 
anoiksi 2
 
Έχει κερδίσει το Daryl Runswick Composition Prize (2009) για το έργο δωματίου Bricks και το John Halford Composition Prize (2011) για το έργο για πιάνο The Abundant Lake. Το έργο του Nenikikamen (2011) επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε, σε συνεργασία με χορογράφους και χορευτές του Laban School of Dance, στο Greenwich String Quartet Festival. 
Το 2014 έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως πιανίστας και συνθέτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση τα έργα του για πιάνο, Ακολουθία και The Abundant Lake, όπως και το έργο του Simeon Ten Holt, Canto Ostinato, αποσπώντας θετικές κριτικές. 
Ζει στο Βερολίνο και παράλληλα με τις συνθετικές και εκτελεστικές του δραστηριότητες, εργάζεται ως αναπαλαιωτής πιάνων. Πρόσφατα του ανατέθηκε από το Piano Salon Christophori η σύνθεση ενός έργου για τσέλο και πιάνο με ορίζοντα την πρεμιέρα του στο Βερολίνο μέσα στο 2015.
 
anoiksi_1.jpganoiksi_2.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech