Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συγκίνηση στη λαμπρή παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα, πλήθος κόσμου και μια παρέλαση αντιπροσωπευτική του δυναμισμού που διαθέτει η πολιτιστική και κοινωνική της ζωή, η Καλαμάτα τίμησε την 78η εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μάλιστα, συγκίνηση προκάλεσε η συμμετοχή νέων με αναπηρία, που παρέλασαν με καμάρι στα αναπηρικά τους αμαξίδια, ενώ ένας μαθητής του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμάτας σηκώθηκε από το αμαξίδιο κοντά στην εξέδρα των επισήμων και βημάτισε υποβασταζόμενος για λίγα μέτρα και καταχειροκροτούμενος.

71

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, κάτοικοι και επισκέπτες της Καλαμάτας είχαν την ευκαιρία, υπό θαυμάσιες καιρικές συνθήκες, να χειροκροτήσουν τη μαθητιώσα νεολαία, καθώς και τα μέλη των πολιτιστικών, των τοπικών και των κοινωφελών συλλόγων και σωματείων, που παρήλασαν τιμώντας τον αγώνα των Ελλήνων του ΄40 για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας.

103


Την παρέλαση έκλεισαν τμήματα του Στρατού Ξηράς, από το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, καθώς και της Πολεμικής Αεροπορίας, από την 120 ΠΕΑ, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.
Την Κυβέρνηση, στον εορτασμό, που ξεκίνησε με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού και συνεχίσθηκε με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της πλατείας 23ης Μαρτίου, για να ακολουθήσει η παρέλαση, εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΜΠΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

13

 

105

 

Την παρέλαση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ενώ έλαβαν μέρος η Μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, στην οποία συμμετέχουν νέες και νέοι, οι οποίοι μαθαίνουν μουσική στο πλαίσιο της Δημοτικής Φιλαρμονικής, καθώς και η Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, προπορευόμενη του αντιστοίχου αντιπροσωπευτικού τμήματος του Σχολείου. Σημειώνεται ότι τη δαπάνη για τα μουσικά όργανα και τις στολές της Φιλαρμονικής του Μουσικού Σχολείου έχει καταβάλει ο Δήμος Καλαμάτας. Τέλος, στα Αρφαρά κάλυψε μουσικά τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου - για πρώτη φορά - η Φιλαρμονική Αρφαρών, με άριστες εντυπώσεις.
Μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Αναπλ. Υπουργός, οι λοιποί επίσημοι και ο Δήμαρχος έκαναν δηλώσεις για το νόημα της ημέρας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής: «Θυμόμαστε, γιορτάζουμε και σήμερα, όπως κάθε χρόνο, στιγμές ανάτασης του Ελληνισμού και της πατρίδος. Γιορτάζουμε το Έπος του ΄40, το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά, γιορτάζουμε την Εθνική Αντίσταση, τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή και την αρτιμέλειά τους για την πατρίδα. Είναι λίγες οι στιγμές, οι ώρες, οι μέρες ανάτασης του Ελληνισμού. Σήμερα που είμαστε σε δύσκολες ώρες, σε μέρες και χρόνια κατάπτωσης και κρίσης, να θυμόμαστε αυτήν την περίοδο, όπου τα παλληκάρια της Ελλάδος, από τα χωριά και τις πόλεις, πήγανε στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και της Αλβανίας και έδωσαν ένα παράδειγμα αξιοπρέπειας, ήθους και πατριωτισμού. Από τις παρελάσεις πρέπει να βγαίνει το νόημα του πατριωτισμού και της προσφοράς προς την πατρίδα. Εύχομαι και του χρόνου και η πατρίδα μας να ξεπεράσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει και αυτό θα γίνει κατορθωτό με τον πατριωτισμό και την ενότητα όλων μας». 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech