Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Δρόμος Ριζομύλου – Καλαμάτας και νέα παραλιακή χάραξη

Ο Δήμος Καλαμάτας εμμένει στην νέα, παραλιακή χάραξη του δρόμου Ριζομύλου - Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος εντός των ημερών θα έχει συνάντηση με τους μηχανικούς μελετητές της Μορέας ΑΕ, που εργάζονται για το Υπουργείο Υποδομών, σχετικά με το θέμα αυτό.

Επαναλαμβάνουμε πως πρόκειται για ένα έργο υποδομής απολύτως αναγκαίο για την ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας της Καλαμάτας, καθώς και για την αποφόρτιση της κυκλοφορίας στην περιοχή του Ασπροχώματος.
Ο Δήμος Καλαμάτας δε θα συναινέσει ποτέ στη συνέχιση της παρούσας κατάστασης στο Ασπρόχωμα, με τα ατυχήματα που σχεδόν καθημερινά συμβαίνουν.
Στον προγραμματισμό του Δήμου Καλαμάτας είναι να γίνουν παρεμβάσεις στο δρόμο που διέρχεται μέσα από το Ασπρόχωμα, οι οποίες θα οδηγήσουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του, με δενδροφυτεύσεις, διευρυμένα πεζοδρόμια και οδοφωτισμό.
Η βελτίωση του παλαιού δρόμου Καλαμάτας - Ριζομύλου αποτελεί στην ουσία πεταμένα χρήματα, γιατί δε θα γίνει ποτέ ένας ασφαλής δρόμος, ούτε μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης. Τα έργα πρέπει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται για την ικανοποίηση και των μελλοντικών αναγκών, σε βάθος χρόνου.
Ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζει τη βεβαιότητα της συνεννόησης με το Δήμο Μεσσήνης γι' αυτό το σπουδαίο θέμα, που δεν είναι τοπικού, αλλά μεσσηνιακού ή και εθνικού ενδιαφέροντος.

a-kalamata-rizomylos.JPGh-kalamata-rizomylos.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech