Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Τι συμβαίνει με την αίτηση στο Ταμείο Αλληλεγγύης;

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, η Κομισιόν δήλωσε ότι δεν της είχε παραδοθεί από τις ελληνικές Αρχές αίτημα στήριξης προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Γεωργίας, Phil Hogan, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, ανέφερε ότι μέχρι την ημέρα σύνταξης της απάντησης (15.11.2016), δεν είχε υποβληθεί αίτημα στήριξης.
Επίσης, η Κομισιόν τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τα κονδύλια του Ταμείου Αλληλεγγύης, δεν έχει κάνει χρήση των διαθέσιμων κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής, για την πρόληψη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κινδύνων πλημμύρας.
Σε ερώτηση του κ. Χουντή σχετικά με τις δράσεις που «μπορούν να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε, με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να αποζημιωθούν πλήρως και άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί που είδαν την παραγωγή και τις εκμεταλλεύσεις τους να καταστρέφονται ολοκληρωτικά», ο κ. Hogan δείχνει τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω των οποίων «τα κράτη μέλη μπορούν να παρέχουν στήριξη για την αποκατάσταση του γεωργικού παραγωγικού δυναμικού που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης των κτιρίων και του εξοπλισμού, καθώς και της ανασύστασης του δυναμικού φυτικής και ζωικής παραγωγής», σημειώνοντας ωστόσο ότι «η απώλεια εισοδήματος δεν είναι επιλέξιμη για στήριξη».

Αναμένεται, προφανώς, μια απάντηση από την Κυβέρνηση για όλα τα παραπάνω.

 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Σημειώνεται πως, με ανακοίνωσή του στις 10 Νοεμβρίου 2016, το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωστοποίησε ότι την ημέρα εκείνη εγκρίθηκε προκαταβολή ύψους 392.500 ευρώ προς τη νήσο της Μαδέρας, σε συνέχεια αιτήματος συνδρομής της Πορτογαλίας, για τις δασικές πυρκαϊές του Αυγούστου 2016. Η αίτηση της Πορτογαλίας παρελήφθη από το Ταμείο στις 21 Σεπτεμβρίου.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech