Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Στην τελική ευθεία για το Tsatoumas Street Long Jump 2024 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Στην τελική ευθεία για το Tsatoumas Street Long Jump 2024, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την Καλαμάτα, στις 21 Μαΐου. Με αφορμή αυτό, συνάντηση είχαν σήμερα, Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, αθλητές και αθλήτριες στο άλμα εις μήκος.

Μαζί με τον προπονητή τους, Δημήτρη Σιούτρη, και τον διοργανωτή των αγώνων ΓΣ Ακρίτας 2016, Πέτρο Παπαδόπουλο, οι αθλητές και οι αθλήτριες, που αυτές τις μέρες προπονούνται στην Καλαμάτα, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο, εκφράζοντάς του τον ενθουσιασμό τους για την πόλη της Καλαμάτας, τονίζοντας ότι είναι ένας καλός αθλητικός προορισμός και όχι μόνο. Το team που επισκέφτηκε το Δήμαρχο είναι άλτες επί το πλείστον από τον Γ.Σ. Κηφισιάς και θεωρούνται το “νέο αίμα” στο άθλημα, καθώς ήδη έχουν σημειώσει σημαντικές διακρίσεις τόσο πανελλαδικά όσο και πανευρωπαϊκά. 

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πλέον η Καλαμάτα έχει κάνει βήματα μπροστά συγκριτικά  με άλλες επαρχιακές πόλεις, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους προορισμούς, για διακοπές, αναψυχή, αλλά και θεματικό τουρισμό.

Οι νεαροί αθλητές και οι αθλήτριες αυτές τις μέρες προετοιμάζονται στην πόλη μας, όπου θα παραμείνουν έως και το Μ. Σάββατο, ενώ θα επιστρέψουν και πάλι στις 21 Μαΐου, στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, για να αγωνιστούν μαζί με κορυφαίους άλτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας.

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες έχουν ενταχθεί στο καλεντάρι της World Athletics στην κατηγορία bronze του continental tour. Ο Λούης Τσάτουμας θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στον αγώνα που φέρει το όνομά του, και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, Κ20 και Κ18.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που επισκέφτηκαν σήμερα το Δήμαρχο ήταν: Κορένεβα Οξάνα, Λήδα Μπέσιλα, Αυθίνος Δημήτρης, Νεφέλη Παναγιωτοπούλου, Στέλιος Πέππας, και Γιάννης Γκάρτσιος. Όλοι τους έχουν ήδη διακρίσεις και είναι πολλά υποσχόμενοι στον χώρο του αθλήματος.

Διήμερη αθλητική γιορτή για την Καλαμάτα

Πέρα από τους αγώνες εις μήκος με διεθνείς συμμετοχές, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, θα έχει προηγηθεί, στις  20 Μαΐου, εορταστική επετειακή βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, για τα “20 χρόνια Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας”, όπου και αναμένονται σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού να επισκεφτούν την πόλη μας. Η επετειακή βραδιά θα συνοδεύεται από βραβεύσεις πρωταθλητών και Ολυμπιονικών.

Τη διήμερη διοργάνωση στηρίζουν ο Δήμος Καλαμάτας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, ο ΣΕΓΑΣ, η IAAF, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ιδιώτες χορηγοί.     

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech