Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αντικατάσταση ιστών και φωτιστικών σωμάτων στην Αρτέμιδος, από την Κιλκίς μέχρι την Είρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, η αντικατάσταση ιστών και φωτιστικών σωμάτων στο τμήμα της οδού Αρτέμιδος, από την οδό Κιλκίς μέχρι την οδό Είρας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Δημοτικής Αστυνομίας και του συνεργείου, για την αποφυγή ατυχήματος και να δείχνουν υπομονή για λίγα λεπτά, διότι τόσο θα διαρκεί κάθε φορά η επιβεβλημένη για λόγους ασφαλείας διακοπή κυκλοφορίας.

Αύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στο ίδιο οδικό τμήμα θα πραγματοποιηθούν εργασίες εγκατάστασης βάσεων και φρεατίων.
Οι νέοι ιστοί με τα φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας θα τοποθετηθούν, καιρού επιτρέποντος, την επόμενη εβδομάδα.

ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ
ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Οι σχετικές εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό». Ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις στην Αρτέμιδος από τη διασταύρωση με την Ευαγγελιστρίας μέχρι το Μέγαρο Χορού, όπου εγκαταστάθηκαν 56 κολόνες, ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και στη Νέα Είσοδο, όπου τοποθετήθηκαν 68 κολόνες από τη διασταύρωση προς Διασπορά μέχρι την Αρτέμιδος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ

Το συνεργείο θα συνεχίσει να εργάζεται στην οδό Αρτέμιδος, προκειμένου να αφαιρέσει τους παλιούς ιστούς και να εγκαταστήσει καινούργιους, με φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας, μέχρι το ύψος του 5ου Δημοτικού Σχολείου (Μπενάκη).
Αν ο καιρός βοηθήσει, το έργο θα αποπερατωθεί στις 25 Νοεμβρίου 2015.

ΟΔΗΓΟΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ!

Συνιστάται η προσοχή των οδηγών, τόσο την ημέρα κατά την εκτέλεση των εργασιών, όσο και τη νύκτα, διότι η οδός Αρτέμιδος στο κομμάτι από το Μέγαρο Χορού μέχρι την Κιλκίς, σε αυτή τη φάση, δε θα φωτίζεται.
Επισημαίνεται, ακόμη, πως το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην άνοδο αλλά και στην κάθοδο, αυτό που είναι δίπλα στη νησίδα, θα καταλαμβάνεται τμηματικά από το συνεργείο του εργολάβου κατά την εξέλιξη των εργασιών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 279.930 ευρώ με το ΦΠΑ και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ανάδοχος έχει αναδειχθεί ο Νικόλαος Πετρόγιαννης, που προσέφερε έκπτωση 42%.
Θα εγκατασταθούν νέοι ιστοί, 108 τον αριθμό, που θα φέρουν νέα φωτιστικά σώματα μεταλλικών αλογονιδίων, ενώ θα τοποθετηθούν και 44 νέα φωτιστικά σώματα σε παλιούς ιστούς. Οι ευρισκόμενοι σε καλή κατάσταση παλιοί ιστοί που θα αποξηλωθούν, θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα σημεία του Δήμου. Στο έργο περιλαμβάνονται οι σχετικές εργασίες υποδομής στο έδαφος.
Τα νέα φωτιστικά σώματα θα προσφέρουν καλύτερο φωτισμό, θα παράσχουν εξοικονόμηση ενέργειας κατά 20 % - 30 % και θα έχουν μεγάλο χρόνο ζωής. 

PB100300_Medium.JPGPB100301_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech