Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Και φέτος οι Μουσικές του Κόσμου από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας!

«Ήρθε η εποχή να ξανασυναντηθούμε σε καινούργια μουσικά μονοπάτια και να ταξιδέψουμε από την Ισπανία στη Γερμανία κι από εκεί στην παθιασμένη Ρωσία, αλλά και σε όλη την ευρωπαϊκή κουλτούρα της ονομαζόμενης Δυτικής Μουσικής», σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις», διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο συναυλιών μουσικής Δωματίου «Μουσικές του Κόσμου», που συνδέει μουσικές διαφόρων πολιτισμών και εποχών και συνομιλεί δημιουργικά με ένα πλήθος διαφορετικών μουσικών.

ΑΡΧΗ ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η αρχή του κύκλου πραγματοποιείται την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, στις 19.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, όπου οι μουσικοί θα καλωσορίσουν τη χειμερινή ώρα, ανατρέχοντας στην Ιστορία της Δυτικής Μουσικής. Ο Λουκάς Γεώργαςκαι οι μαθητές του Θανάσης Μπουφέας και Γιώργος Ρηγόπουλος, μαζί με το Στάθη Γυφτάκη, θα παρουσιάσουν την εξέλιξη της μουσικής από τους αρχαίους πολιτισμούς ώς το τέλος του Μπαρόκ (1750), μέσα από ιστορικά γεγονότα αλλά και... πικάντικες λεπτομέρειες.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ FLAMENCO
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 20.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, το Καλλιτεχνικό Καφενείο επιστρέφει, φιλοξενώντας το Σωκράτη Μαστροδήμο και την flamenco κιθάρα του. Ο Σωκράτης Μαστροδήμος θα φέρει το κοινό κοντά σε ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά είδη της Μεσογείου, το φλαμένκο! Το φλαμένκο είναι σύνθετη και ιδιαίτερη τέχνη, η οποία γεννήθηκε στην Ισπανία, συνδέοντας τη Δύση με την Ανατολή μ' ένα μοναδικό τρόπο. Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται με τη χορηγία του ιατρού Άγγελου Γιαλαμά, λάτρη της συγκεκριμένης μουσικής.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

JAZZ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 21.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, το Καλλιτεχνικό Καφενείο φιλοξενεί το "Spiral" jazz trio, με τους Σπύρο Μάνεση - πιάνο, Αρίωνα Γυφτάκη - μπάσο, Αναστάση Γούλιαρη – τύμπανα.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ LIED
ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 21.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η πιανίστα και παιδαγωγός Κατερίνα Βουρνάζου, με τη συνδρομή του Στάθη Γυφτάκη, θα ξεναγήσουν το κοινό στο γερμανικό Lied, μέσα από αναλύσεις του ύφους και της δομής του. Ταυτόχρονα, μαθητές του σεμιναρίου που θα προηγηθεί, θα παρουσιάσουν επιλεγμένα Lied του Franz Schubert.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ «ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟ»

Τέλος, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 20.00, στο Αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ (Αριστομένους 95), η Ναταλία Γεράκη - φλάουτο και ο Απόστολος Παληός - πιάνο θα παρουσιάσουν μια μουσική πρόταση πάνω στην τελευταία ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Ο Βυσσινόκηπος», με ταυτόχρονη προβολή επιλεγμένων σκηνών του φιλμ.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Mιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας FILMHOUSE.
Είσοδος: 5 ευρώ.

Χορηγοί, τους οποίους οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά, είναι ο ιατρός Άγγελος Γιαλαμάς και το Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech