Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πεζοδρόμια στην Αθηνών, αναβάθμιση Αρτέμιδος και γήπεδο στα Λαίϊκα

Στην υπ' αριθμ. 56/2017 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 13:00. Τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις, είναι τα εξής:

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΩΝ


Κατακύρωση της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων, ρειθροκρασπέδων κ.λπ. έτους 2016». Η σύμβαση, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, κατακυρώθηκε στο μειοδότη Αφοί Παναγιωτόπουλοι ΟΕ, που προσέφερε έκπτωση 62,25%. Περιλαμβάνονται:
Α) κατασκευή βορείου πεζοδρομίου οδού Αθηνών από σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη έως την οδό Μπούτου, μήκους 650 μέτρων. Το πλάτος του πεζοδρομίου θα είναι μεταβαλλόμενο, όπως αυτό ορίζεται κατά κύριο λόγο από το βόρειο άκρο της υφιστάμενης τομής επί του ασφαλτοτάπητα του δικτύου ύδρευσης έως τα όρια των ιδιοκτησιών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί έως σήμερα. Στα σημεία όπου υπάρχει πρόσβαση οχημάτων, θα προβλεφθεί ταπείνωση του πεζοδρομίου, με τελικό ύψος κρασπέδου: 7 εκατοστά, με δημιουργία κατάλληλης κλίσης έως την προσαρμογή στο τελικό υψόμετρο: 15 εκατοστά
Β) κατασκευή πεζοδρομίου οδού Ανθέων βόρεια των σιδηροδρομικών γραμμών, από την οδό Παμίσου (ανατολικά, πριν την οδό Σουρή) έως τη Λαγκαδά (δυτικά, μετά τον 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό), μήκους 215 μέτρων, με μεταβαλλόμενο πλάτος 2 έως 2,5 μέτρα. Στο τμήμα από την οδό Πολυδούρη έως τη Λαγκάδα, μήκους 120 μέτρων, θα γίνει αντικατάσταση του παλιού κατεστραμμένου αγωγού ομβρίων, με νέο αγωγό (τσιμεντοσωλήνα) Φ 600, ενώ ενδιάμεσα θα κατασκευαστούν φρεάτια συλλογής ομβρίων με χυτοσιδηρές σχάρες. Τέλος, θα γίνει υποδομή για δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, που θα περιλαμβάνει σωλήνα Φ 110 και αγωγό από χαλκό.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

artemidos 1

Ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου «Ολοκλήρωση διαμόρφωσης τμήματος οδού Αρτέμιδος (Β΄ φάση)» κατακυρώθηκε στην εταιρεία Ικτίνος ΑΕ, που προσέφερε έκπτωση 52,58%. Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ με το ΦΠΑ και πηγές χρηματοδότησης την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η εν λόγω παρέμβαση στην περιοχή ολοκληρώνει την Α΄ φάση επεμβάσεων, που συνίστατο στο έργο «Κρασπεδώσεις και φωτισμός της οδού Αρτέμιδος από Λαιΐκων έως οδό Σπάρτης», για τη μετατροπή της οδού Αρτέμιδος σε βασική είσοδο και έξοδο της πόλης, σε συνάρτηση με τον περιμετρικό Καλαμάτας, που αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητοδρόμου.
Οι απαιτούμενες υπολειπόμενες εργασίες είναι οι εξής:
1. αποπεράτωση της κεντρικής νησίδας και τμήματος του ανατολικού ρειθροκρασπέδου, που λόγω της κατασκευής του βορείου κυκλικού κόμβου, στη συμβολή με την παλιά εθνική οδό προς Σπάρτη, από την Κοινοπραξία «Μορέας», δεν ολοκληρώθηκε στην προηγούμενη φάση
2. επίστρωση με κυβόλιθους τεχνικής παλαίωσης στο ανατολικό πεζοδρόμιο
3. ηλεκτροφωτισμός (ιστοί και φωτιστικά σώματα) στη νησίδα και στο ανατολικό πεζοδρόμιο
4. διατήρηση και συντήρηση της ζώνης φύτευσης μεταξύ της οδού και της οριοθετημένης κοίτης του Νέδοντα. Φυτεύονται νέα δένδρα (πλατάνια, σφενδάμια, κουκουναριές και κουτσουπιές) και μικρά καλλωπιστικά φυτά, ενώ κατασκευάζεται νέο δίκτυο άρδευσης
5. διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση καταλλήλων πινακίδων σήμανσης.

 

ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ
ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΙΪΚΩΝ

Στην εταιρεία Δημόπουλος ΑΤΕ κατακυρώθηκε η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή γηπέδου στην Τ.Κ. Λαιΐκων». Η Δημόπουλος ΑΤΕ μειοδότησε, προσφέροντας έκπτωση 51,21%, επί προϋπολογισμού μελέτης 620.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Πηγές χρηματοδότησης είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Μέσω του έργου αυτού θα κατασκευασθεί γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή Λαιΐκων (Νταμάρια), σε χώρο έκτασης 13,5 στρεμμάτων, που έχουν παραχωρήσει στο Δήμο Καλαμάτας χωρίς αντάλλαγμα τα αδέλφια Νικήτας και Σταυρούλα Κάρτσωνα.
Θα εκτελεσθούν εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους, κατασκευής τοίχων αντιστήριξης, εγκατάστασης περίφραξης, κατασκευής δικτύου απορροής ομβρίων, ενώ το γήπεδο θα έχει κερκίδες στη βόρεια πλευρά του. Ο αγωνιστικός χώρος θα στρωθεί με συνθετικό τάπητα, ενώ θα υπάρχει και σύστημα διαβροχής του. Ακόμη, θα εγκατασταθεί ηλεκτροφωτισμός.
Τέλος, σε υπάρχον κτήριο θα γίνει εσωτερική διαμόρφωση και συντήρηση, ώστε να δημιουργηθούν χώροι αποδυτηρίων, με WC και ντουσιέρες.

 

ΝΕΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

anoixto-theatro-sxedio-1

Η Επιτροπή ενέκρινε την εκ νέου κατάρτιση όρων και τη σύνταξη διακήρυξης, λόγω τροποποιήσεων της νομοθεσίας, για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 998.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech