Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Υπεγράφη σύμβαση για την εκμίσθωση του «Αχιλλείου»

Ο Δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του μισθωτή υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, σύμβαση για την εκμίσθωση του δημοτικού κτηρίου «Αχίλλειον», που βρίσκεται επί των οδών Αριστομένους, Πολυβίου και Καπετάν Κρόμπα. Σε πλειοδοτικό διαγωνισμό που διενήργησε ο Δήμος Καλαμάτας, μισθωτής αναδείχθηκε η εταιρεία POP-AIR Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Ένδυσης, που προσέφερε μίσθωμα 2.420 ευρώ το μήνα. Η σύμβαση μίσθωσης έχει διάρκεια 25 ετών και η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται να προβεί σε επισκευή – ανακαίνιση του διατηρητέου κτηρίου, εξασφαλίζοντας η ίδια τις αναγκαίες άδειες.

Το κτήριο είναι διώροφο νεοκλασικό με υπόγειο, ενώ η μεικτή επιφάνεια υπογείου, ισογείου, παταριών & Α΄ ορόφου ανέρχεται σε 1.306,18 τ.μ.
Το «Αχίλλειον» θα χρησιμοποιηθεί για χρήσεις επιτρεπτές από το ΓΠΣ Δήμου Καλαμάτας και συμβατές με τον χαρακτήρα του διατηρητέου.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως είναι ικανοποιημένος από την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Επεσήμανε δε ότι η ανακατασκευή και η λειτουργία του «Αχιλλείου» θα δώσει θέσεις εργασίας και θα προσθέσει οικονομική ζωντάνια στον πεζόδρομο Αριστομένους.

axilleion.JPGDSCN4028_Medium.JPGDSCN4029_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech