Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας έκοψε τη Βασιλόπιτα της

Τη Βασιλόπιτά της έκοψε σήμερα, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, στο φουαγιέ του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Μετά την ευλόγηση της Βασιλόπιτας από ιερέα, ευχές έδωσε εκ μέρους του Δ.Σ. ο Αντιπρόεδρος της «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος.

Ο Δήμαρχος, σε σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε πως ήταν η τελευταία φορά που απευθύνθηκε στους συγκεντρωθέντες για τη Βασιλόπιτα της «Φάρις» με την ιδιότητα του Δημάρχου. Επεσήμανε δε ότι κατά τα 13 έτη της θητείας του, η Δημοτική Αρχή πολλαπλασίασε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και στήριξε τις πολιτιστικές προσπάθειες που έρχονταν από το παρελθόν χωρίς να καταργήσει καμία, γεγονός πολύ σημαντικό την εποχή της ακραίας οικονομικής κρίσης.

Ο Π. Νίκας επεσήμανε πως η Καλαμάτα δικαίως κατέχει τον τίτλο της πόλης του πολιτισμού. Τόνισε δε πως το 2007 - όταν ανέλαβε καθήκοντα ως Δήμαρχος - οι εργαζόμενοι στον πολιτιστικό βραχίονα του Δήμου ήταν απλήρωτοι επί 7 μήνες. «Δεν καθυστερήσαμε τις πληρωμές ποτέ, δεν αφήσαμε τον πολιτισμό εκτεθειμένο», είπε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας πως «δωρεάν πολιτισμός δεν υπάρχει» και υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε τη φερεγγυότητα των πολιτιστικών φορέων του Δήμου στην αγορά. Ανέφερε, ακόμη, πως ο Δήμος Καλαμάτας κατόρθωσε να στηρίξει τις Καλλιτεχνικές Σχολές του. Τέλος, τόνισε πως ο πολιτισμός αποτελεί μεγάλη επένδυση, καθώς έχει και οικονομικό αποτέλεσμα εκτός από το αισθητικό και ψυχικό.

DSCN2777_Medium.JPGDSCN2778_Medium.JPGDSCN2779_Medium.JPGDSCN2780_Medium.JPGDSCN2781_Medium.JPGDSCN2783_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech