Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στην ψηφιοποίηση εγγράφων θα εργασθούν 11 υπάλληλοι 5μηνης θητείας

Ανέλαβαν σήμερα υπηρεσία 11 υπάλληλοι που θα εργασθούν στο Δήμο Καλαμάτας με πεντάμηνη θητεία και θα ασχοληθούν με την ψηφιοποίηση εγγράφων. Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε, τους έδωσε οδηγίες και προχώρησε στην κατανομή τους, μεταξύ της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και εκείνης των Οικονομικών, όπου θα απασχοληθούν στο Τμήμα Αδειών και Ελέγχου για την ψηφιοποίηση καταρχήν των αδειών καταστημάτων.
 
Το συντονισμό σχετικού Έργου έχει αναλάβει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ώστε να βοηθηθούν Δήμοι ανά την Ελλάδα στο θέμα της ψηφιοποίησης και το έργο που θα παράγουν οι υπάλληλοι είναι μετρήσιμο, δηλαδή θα εργασθούν βάσει στόχων. Υπενθυμίζεται ότι, με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας, εδώ και 1 χρόνο η Διεύθυνση Πολεοδομίας έχει προχωρήσει στην οργάνωση, στην ταξινόμηση και στον ευρετηριασμό του αρχείου της, που περιλαμβάνει άνω των 65.000 φακέλων οικοδομικών αδειών. Μετά την τακτοποίηση και των στελεχών των αδειών, ταξινομήθηκαν και τα τελευταία κατ’ αύξοντα αριθμό και καταχωρίσθηκαν στον υπολογιστή. Θα ακολουθήσει ψηφιακή σάρωση του υλικού αυτού με scanner.
 
Ο Δήμαρχος τόνισε προς το προσωπικό που προσελήφθη ότι όσοι εργασθούν στη Διεύθυνση Πολεοδομίας, θα ασχοληθούν με την ολοκλήρωση της προσπάθειας ψηφιοποίησης του αρχείου της, με προτεραιότητα στις άδειες οικοδομής. Στην Υπηρεσία αυτή έχει γίνει η αναγκαία προεργασία και υπάρχει ο εξοπλισμός ώστε να ξεκινήσουν άμεσα την παραγωγή έργου οι νέοι εργαζόμενοι.
 
Επίσης, ομάδα υπαλλήλων θα ασχοληθεί με την ψηφιοποίηση των αδειών καταστημάτων, ενώ το έργο περιλαμβάνει – υπό την αίρεση του χρόνου - την ψηφιοποίηση των αδειών ταφής (έργο αναγκαίο για τα 37 Κοιμητήρια του Δήμου Καλαμάτας), την ψηφιοποίηση των αδειών περιπτέρων και των αποφάσεων των Συλλογικών Οργάνων του Δήμου Καλαμάτας.

psifiopoiisi.JPGpsifiopoiisi_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech