Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Καταλήψεις σχολείων

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, μαθητές από 2 σχολεία που στεγάζονται στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Οι μαθητές εξέφρασαν προβληματισμούς για την κτηριακή υποδομή του συγκροτήματος και τα προβλήματα που αυτό έχει. Ο Π. Νίκας τους είπε ότι ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί, με τη χρηματοδότηση να βρίσκεται στο ένα τρίτο σε σχέση με το παρελθόν και με το μισό προσωπικό. Ο Δήμος έχει 100 σχολεία, τα οποία στεγάζονται σε περίπου 70 κτήρια και ότι το μείζον ζήτημα είναι στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού, το οποίο έχει τεράστια προβλήματα από τότε που κτίσθηκε. Το κυριότερο είναι η διάβρωση της ταράτσας, σε μεγάλη έκταση. Για τα προβλήματα αυτά έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αθήνα και έχει εκπονηθεί μελέτη, αναμένεται δε να δημοπρατήσει τις επισκευές ως δικό της έργο η Κτηριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ). Τούτο δεν έχει συμβεί ακόμη λόγω της οικονομικής κρίσης, οι δε παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα είναι αξίας 500.000 έως 700.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε σήμερα με Υπουργό της Κυβέρνησης και τον παρεκάλεσε να διενεργηθεί σχετική παρέμβαση. Στον Π. Νίκα δηλώθηκε ότι αύριο θα εκδηλωθεί από πλευράς Κυβέρνησης σχετική πρωτοβουλία.

Ο Δήμαρχος παρεκάλεσε, επίσης, τους μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους, διότι βλάπτουν πρώτ’ απ’ όλα τους εαυτούς τους. Τους διαβεβαίωσε, δε, ότι ο Δήμος θα πράξει παν ό,τι είναι δυνατόν και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε η διαδικασία μάθησης να πραγματοποιείται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech