Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συναυλία του Θοδωρή Τζοβανάκη με έργα Χατζιδάκι

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με τη σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και τη στήριξη του Συλλόγου «Τέρψις», διοργανώνει και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», που είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός πιανιστικών ρεσιτάλ και συναυλιών με πληκτροφόρα όργανα.
Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό του πλαίσιο, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και ιδιαίτερα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
Ο φετινός κύκλος αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, καθώς είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος σε μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες πιανίστριες, τη Νέλλη Σεμιτέκολο, που αποτελεί εδώ και 33 χρόνια τον ακρογωνιαίο λίθο της τάξης πιάνου του Ωδείου.
Η παρουσία της, η προσωπικότητά της και η ακούραστη προσφορά της, όλα αυτά τα χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα η τάξη Πιάνου του Ωδείου να έχει προσφέρει πλήθος σημαντικών πιανιστών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρα 21:00, ο Θοδωρής Τζοβανάκης - που απολαύσαμε πρόσφατα σε ένα κονσέρτο του W.A.Mozart - θα φιλοξενηθεί και πάλι, στο πλαίσιο της «Άνοιξης των Πλήκτρων» και θα γνωρίσει στο κοινό έργα του Μάνου Χατζιδάκι, όχι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό, που κρύβουν όμως όλη την τέχνη και την ευαισθησία αυτού του σημαντικού συνθέτη.
Η «Ιονική σουίτα», η «Ρυθμολογία» και η σουίτα «Για μια μικρή λευκή αχιβάδα» αποτελούν τρία έργα για πιάνο του Μάνου Χατζιδάκι, που το ευρύ κοινό δεν έχει συχνά τη δυνατότητα ν’ ακούσει ζωντανά, ιδίως σε μορφή αφιερώματος σε μία συναυλία. Τα πρωτότυπα αυτά έργα παρουσιάζονται εδώ στον απόηχο των συναυλιών που πραγματοποίησε ο Θοδωρής Τζοβανάκης στο πλαίσιο του αφιερώματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πιανιστικό έργο του συνθέτη. Το ρεσιτάλ αυτό έχει ξεχωριστή σημασία καθώς φωτίζει μια ιδιαίτερη, σχετικά άγνωστη συνθετική πλευρά του μεγάλου τραγουδοποιού, εισάγοντας τον ακροατή στον μοναδικό ηχητικό και αισθητικό κόσμο του Μάνου Χατζιδάκι.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
AFISA-anoixh-plhktrvn.jpgTzovanakis_piano_Medium.jpg
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech