Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αξέχαστες στιγμές στο 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας

Eξαιρετικές και αξέχαστες δημιουργικές και θεατρικές στιγμές για όλους, μικρούς και μεγάλους, στο 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Μαΐου 2018!
Μεγάλες και μικρές μαριονέτες κινούνται με απίστευτη δεξιοτεχνία από τα μαγικά χέρια του Φραντσίσκο και της ομάδας του. Κούκλες μάπετ, καταπληκτικής κατασκευής και ομορφιάς από τους ΚΟΚΟΥΜΟΥΚΛΟ κινούνται και εκφράζονται με χάρη. Ένα καταπληκτικό θέατρο από χαρτί διδάσκει και περιγράφει το ποτάμι της ελληνικής γλώσσας από τη μουσειοπαιδαγωγό Φαίη Τσίτου. Μια παράσταση πρωτότυπη με θέατρο σκιών, κούκλες μπουράνκο και ποικίλες άλλες τεχνικές από την ομάδα ΜΑΡΜΙΤΑ περιγράφει την ιστορία του νερού, σκορπίζοντας μηνύματα οικολογικά. Παραστάσεις για όλες τις ηλικίες - και μικρές και μεγάλες - με την τεχνική της sandart και παραμυθένιες κούκλες από την Ιρίνα Μπόικο ταξιδεύουν το κοινό στα παραμύθια! «O κύκλος με την κιμωλία» του Μπρεχτ για μικρά παιδιά από τη Μαρία και τη Σοφία της ομάδας «Ζουζουνοφωλιά» κάνει προσιτό και κατανοητό σε μικρά παιδιά το περίφημο αυτό έργο. Και ακόμα, πλάσματα του βυθού, και χαλιά που πετάνε και φωτιές, και ταξίδια στην έρημο και γοργόνες και ντενεκεδάκι ήρωες και Καραγκιόζης! 
Τα παιδιά και οι μεγάλοι περιμένουν τις επόμενες ημέρες με ανυπομονησία, για να συνεχίσουν το ταξίδι στο παραμύθι, γνωρίζοντας κι άλλες κούκλες, άλλης τεχνικής και έκφρασης, να πλουτίσουν τις γνώσεις του και να διευρύνουν τη φαντασία τους στον κόσμο του «απίστευτου». Στον κόσμο του άψυχου που αποκτάει με μαγικό τρόπο ζωή. Αυτό είναι το κουκλοθέατρο!!
Κι όταν γεμίσουν τις μπαταρίες τους με εικόνες και χρώματα παραμυθιού, τότε το Σάββατο το μεσημέρι θα τις ταξιδέψουν στο κέντρο της Καλαμάτας, δίνοντας, με τη χαρά που ένιωθαν όλες αυτές τις ημέρες, δύναμη, ζωή και κίνηση στις κούκλες, μεγάλες και μικρές, με συνοδεία μουσικής. 
Οι διοργανωτές καλούν το κοινό κοντά τους, για να νιώσει μοναδικές στιγμές χαράς!
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 12.30 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση με γιγαντόκουκλες, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, που θα ξεκινήσει από το κτήριο της Φιλαρμονικής και θα καταλήξει στο χώρο μπροστά στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Το μουσικό φινάλε θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, την Κυριακή 13 του μήνα και ώρα 20.15 στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
Το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας μπορείτε να δείτε εδώ.
 
1.JPG2.JPG3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech