Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πρόταση ανάδειξης του χώρου όπου βρίσκεται το μητρικό δένδρο ελιάς Καλαμάτας

Με επιστολή του, ο Δήμαρχος προτείνει προς τον ΕΛΓΟ Δήμητρα τη σύναψη χρησιδανείου μεταξύ αυτού του Οργανισμού και του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό την αξιοποίηση του χώρου του πρώην ΚΕΓΕ και την ανάδειξη του αρχαιότερου δένδρου ελιάς Καλαμάτας.

Στο έγγραφο του Δημάρχου, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στο οικόπεδο του πρώην ΚΕΓΕ Καλαμάτας, δίπλα στο Τμήμα Ελαίας Καλαμάτας του Ινστιτούτου Χανίων του ΕΛΓΟ Δήμητρα, βρίσκεται το αρχαιότερο δένδρο ελιάς Καλαμάτας, θεωρούμενο μητρικό δένδρο αυτής της εκλεκτής ποικιλίας βρώσιμης ελιάς. Πρόκειται για οικόπεδο έξι (6) στρεμμάτων, ανεκμετάλλευτο και αναξιοποίητο έως σήμερα. Αυτό το χώρο, ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να τον καταστήσει επισκέψιμο για ξένους και ντόπιους επισκέπτες, με ήπιες παρεμβάσεις για αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση, θέτοντας στο επίκεντρο το αρχαιότερο δένδρο ελιάς Καλαμάτας».

Τα ανωτέρω ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει να κάνει πράξη, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς του «για την αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων του, την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων του, την προώθηση των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων και ιδίως των ΠΟΠ, την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος, με στόχο την καλύτερη διαβίωση των συμπολιτών μας και την ανάδειξη της πόλης σε θελκτική και φιλόξενη για κατοίκους και επισκέπτες».

dscf2112.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech