Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Έκθεση με ζωγραφιές παιδιών για το 1821

To Εικαστικό Εργαστήριo της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», σε συνεργασία με τους φορείς του προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», παρουσιάζει εικαστική έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η έκθεση θα εγκαινιασθεί αύριο Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 και ώρα 20.00 και έχει θέμα : «Καλαμάτα 1821 – Ήρωες χθες και σήμερα».

Τα έργα που θα εκτεθούν, προέρχονται από τον 1ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής μαθητών όλων των τάξεων του Δημοτικού των σχολικών μονάδων που ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Καλαμάτας.
Η θεματική έχει ως στόχο την πρόκληση κοινωνικού διαλόγου και την εμφύσηση σύγχρονης σημασίας στην ιστορική εθνική επέτειο, καθώς και την τοποθέτηση της τελευταίας σε ένα ευρύτερο διεθνές πλαίσιο.
Συγκεκριμένα, σκοπός της εφετινής θεματικής είναι να παρακινήσει τα παιδιά να αναλογιστούν τι σημαίνει για εκείνα η έννοια «ηρωισμός» και να σκεφθούν πώς η έννοια αυτή μεταλλάσσεται ανάλογα με τις ιστορικές και κοινωνικές, κάθε φορά, συνθήκες. Ιδανικά, τα παιδιά θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα στερεότυπα της δημοφιλούς κουλτούρας (π.χ. σούπερ ήρωες με υπερφυσικές δυνάμεις), να προβληματιστούν αναφορικά με το τι, τελικά, κάνει κάποιον ήρωα και το τι είναι «ηρωικό» (π.χ. όταν ξεπερνάει τον εαυτό του και προχωράει σε θυσίες για να υπερασπισθεί αξίες και ιδανικά στα οποία θερμά πιστεύει, όταν παλεύει με αντίξοες συνθήκες για κοινωφελείς στόχους), αλλά και να «ανακαλύψουν» τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας.
Το Πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821- Δρόμοι Ελευθερίας» αποτελεί έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και ενταγμένο στη Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ». Το Πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη τριών φορέων: του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συντονιστής), της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» και της κινηματογραφικής εταιρείας «VIEWMASTER Films A.E.».
Τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από 19 έως 31 Μαρτίου 2019. Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των δημιουργών των έργων που διακρίθηκαν, με υποτροφίες για πεντάμηνη φοίτηση στο Εικαστικό Εργαστήρι της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech