Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Eργασίες για την ανέγερση νέου κτηρίου του 8ου Δημοτικού Σχολείου

Το εργοτάξιο του νέου κτηρίου του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, στο Νησάκι, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος. Οι εργασίες συνεχίζονται και εκτιμάται ότι το νέο κτήριο θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου. Από το Δήμο Καλαμάτας θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε οι μαθητές να κάνουν μάθημα από την έναρξη του σχολικού έτους και μέχρι την αποπεράτωση του έργου στα υπάρχοντα λυόμενα.

Η μη παράδοση του νέου κτηρίου σε χρήση στον προβλεπόμενο χρόνο οφείλεται στη διακοπή χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Παρόλ’ αυτά, ο εργολάβος συνεχίζει να εργάζεται, με σχετικά καλούς ρυθμούς.

Η προσωρινή στέγαση των μαθητών γίνεται, παρότι δημιουργεί προβλήματα στην εκτέλεση του έργου, για να μη μετακινηθούν τα παιδιά σε άλλο σχολείο ή κάνουν μάθημα το απόγευμα.

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007 - 2013

Σημειώνεται πως ανάδοχος είναι η εταιρεία Latern Construction Company SA, που ανεκηρύχθη μειοδότρια στο σχετικό διαγωνισμό με έκπτωση 49,31%.

Υπενθυμίζεται πως κατόπιν αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, το έργο προϋπολογισμού 4.170.000 ευρώ με το ΦΠΑ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι» του ΕΣΠΑ. Τη μελέτη εξεπόνησαν οι Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και το σχετικό αίτημα του Δήμου υπεβλήθη σε πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα -Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι».

8o_dimotiko_sxoleio_1.JPG8o_dimotiko_sxoleio_2.JPG8o_dimotiko_sxoleio_3.JPG8o_dimotiko_sxoleio_4.JPG8o_dimotiko_sxoleio_5.JPG8o_dimotiko_sxoleio_6.JPG8o_dimotiko_sxoleio_7.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech