Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Κυκλοφοριακή αγωγή για τα παιδιά του 24ου Δημοτικού Σχολείου

Στο πλήρως ανακαινισμένο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καλαμάτας, στη Δυτική Παραλία, νοτίως της οδού Πλαστήρα, έκαναν σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής 38 μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Είναι τα πρώτα παιδιά που επισκέπτονται το Πάρκο μετά την επαναλειτουργία του και ο Δήμαρχος τα καλωσόρισε και τους εξήγησε τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής, ευχόμενος καλή πρόοδο σε κάθε τομέα της ζωής τους.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι μια εγκατάσταση, η οποία μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή ατυχημάτων για οδηγούς και πεζούς, καθώς τα παιδιά – μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας – μαθαίνουν τους κανόνες και τη διαδικασία της ασφαλούς μετακίνησης, που θα τους είναι χρήσιμα για όλη τη ζωή τους.
Υπεύθυνη για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ορίσθηκε δημοτική αστυνομικός, με εξειδίκευση στο αντικείμενο (τηλ. επικοινωνίας: 27213 60750, 27213 60742). Επιπλέον, στην αποτελεσματική λειτουργία του συμβάλλει το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, με εκπροσώπους του και γραφείο στο Πάρκο, το οποίο παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος, με επιστολή του, έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας να ενημερώσει τα σχολεία στην περιφέρεια ευθύνης της, ώστε οι μαθητές να επισκέπτονται το Πάρκο.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech