Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Ο Δήμαρχος στην Πάτρα στις 27 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα

apokentrvmenh-dioikhsh

Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί στις 11.00 ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου (τώρα λέγεται Συντονιστής) Νικόλαο Παπαθεοδώρου, παρουσία στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου Καλαμάτας. Αντικείμενα της συζήτησης ήσαν:
1. Η επισκευή του δρόμου Θουρία-Άμφεια που είναι υποχρέωση του ΜΟΡΕΑ και από την περιβαλλοντική μελέτη υποχρεωμένη να δώσει τη σχετική εντολή είναι η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο Δήμαρχος ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα να προωθήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε ο ΜΟΡΕΑΣ να επισκευάσει το συγκεκριμένο δρόμο.
2. Η ολοκλήρωση των εργασιών στο ρέμα Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία και
3. Θέματα που έχουν σχέση με τα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης αφού απαιτούνται από την Αποκεντρωμένη πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες και δεν υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός των υπαλλήλων να τις υποστηρίξει.
Επίσης ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Γεωργία Πατακιάρα και συζήτησαν για θέματα που αφορούν στο Δήμο Καλαμάτας (νομιμότητα αποφάσεων και διάφορες άλλες διοικητικές ενέργειες).
Το συμπέρασμα της συζήτησης είναι ότι υπάρχει κατανόηση και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να επιλυθούν τα θέματα τα οποία τέθηκαν από το Δήμο και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο Τμήμα Δημόσιας Περιουσίας

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Δημόσιας Περιουσίας και συζήτησε θέματα που αφορούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Συνάντηση με το Δήμαρχο Πάτρας

dhmarxo-partas

Στις 13.15 ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα με τη Δημόσια Διοίκηση και τα προβλήματα που συνδέονται με το θεσμικό καθεστώς. Αποφάσισαν στενότερη συνεργασία των δύο πόλεων ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης και πολιτισμού ενώ θα προγραμματισθούν για το ερχόμενο καλοκαίρι κάποιες εκδηλώσεις από κοινού και στις δύο πόλεις. Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Δήμαρχος Καλαμάτας έδωσε συγχαρητήρια για την πολύ καλή εμφάνιση της χορωδίας των Πατρών "CANTELENA" στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας όπου απέσπασε ευνοϊκές κριτικές και το θερμό χειροκρότημα των Καλαματιανών.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech