Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Αφιέρωμα στην ελληνική βιντεοτέχνη

Το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας, που υπάγεται στο Εικαστικό Εργαστήριο της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Video Art Μηδέν, παρουσιάζει μια διάλεξη για την ιστορία και την εξέλιξη της βιντεοτέχνης στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν προβολές έργων σύγχρονης βιντεοτέχνης από γνωστούς και νέους Έλληνες καλλιτέχνες, σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:00. Το θέμα της διάλεξης είναι: «Σταθμοί στην ιστορία της βιντεοτέχνης στην Ελλάδα», με διάρκεια 30 λεπτών.

Τίτλος ενότητας προβολών: Anatomy of silence (διάρκεια: 33 λεπτά)
Συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Μπάμπης Βενετόπουλος, For Cancel (Τάκης Ζερδεβάς, Ζωή Πυρίνη, Μάκης Φάρος), Μάκης Φάρος, Γιούλα Παπαδοπούλου, Πόλυ Κοκκινιά, Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Φώτης Κολοκυθάς, Γιάννης Παππάς, Άννα Βάσωφ.
Το Video Art Μηδέν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης και ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2005 από μια ανεξάρτητη ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών, με σκοπό να υποκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης βιντεοτέχνης, να βοηθήσει στη διάδοσή της και να αναπτύξει την έρευνά της.
Μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγές με σημαντικά φεστιβάλ, χώρους τέχνης και οργανισμούς, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις βασικές και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη διεθνώς και μια σημαντική πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής για την ελληνική και παγκόσμια βιντεοδημιουργία. Έχει, επίσης, δημιουργήσει ένα εναλλακτικό σημείο συνάντησης για αναδυόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, οργανισμών, φεστιβάλ και χώρων τέχνης απ' όλο τον κόσμο.
Ενότητες προβολών του Μηδέν έχουν ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε όλον τον κόσμο, φιλοξενούνται δε σε σημαντικά φεστιβάλ και μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (εντός Εικαστικού Εργαστηρίου), Ναυαρίνου 8, Παραλία Καλαμάτας, τηλ. 27210 28864

1_Babis_Venetopoulos_Ship_of_fools.jpg2_4Cancel-1.jpg4_Fall_Gioula_Papadopoulou_still2.jpg5_Poly_kokkinia.jpg6_Alexandros_Kaklamanos_Skin_shedding_still.jpg7_Kolokithas-1.jpg8_Yannis_Pappas.jpg9_Anna_Vasof.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech