Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Η βασιλόπιτα 2019 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, μετά την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων στο λιμένα Καλαμάτας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο έκοψε τη βασιλόπιτά του, αφού την ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Αντιπλοίαρχος ΛΣ Αντώνιος Δουμάνης επεσήμανε ότι ο χρόνος που πέρασε, έφερε θετικά νέα για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την προκήρυξη του διαγωνισμού επισκευής του ιστορικού κτηρίου όπου στεγάζεται το Λιμεναρχείο «με ποσό που ανέρχεται σε 250.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας» (οι πιστώσεις προέρχονται κατά 180.000 € από το ΠΔΕ και κατά 70.000 € από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για επισκευή και συντήρηση των κτηρίων τους – ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ηλεκτρονικά έχει ορισθεί η 23/01/2019).

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο κ. Δουμάνης τόνισε ότι «οι διαδικασίες που απαιτήθηκαν, δε θα ήταν δυνατόν να τελεσφορήσουν εντός των στενών χρονικών περιθωρίων χωρίς τις υπερεντατικές προσπάθειες του προσωπικού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας». Για το λόγο αυτό, ο Κεντρικός Λιμενάρχης εξέφρασε «βαθιές ευχαριστίες» προς το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Σαράντο Μαρινάκη.

Π. ΝΙΚΑΣ: «ΜΑΖΙ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ
ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

Ο Δήμαρχος έδωσε τις καλύτερες ευχές του προς το Λιμενικό Σώμα, ευχαρίστησε δε τον Κεντρικό Λιμενάρχη και τα στελέχη του Λιμεναρχείου για την «τέλεια συνεργασία» με το Δήμο Καλαμάτας, η οποία αποδίδει για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αλλού είναι δύσκολα, εδώ όμως επιλύονται άριστα, όπως η διαχείριση παρανόμων μεταναστών.
Ο Π. Νίκας ανέφερε, απευθυνθείς προς το Λιμενάρχη, ότι «μαζί ξεπερνάμε προβλήματα που συνδέονται με τη νομοθεσία», επισημαίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ωραία πλατεία που διαμορφώθηκε δίπλα στο «Πανελλήνιον».
Προσέθεσε, ακόμη, ότι αποδείχθηκε πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από το Κρατικό, ενώ υπογράμμισε το γεγονός πως, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται αποδεκτή η χρηματοδότηση από ιδιώτη της αναβάθμισης του λιμένα Καλαμάτας και τονίζεται η επιθυμία να είναι ο χαρακτήρας του λιμανιού κατά κύριο λόγο τουριστικός. Ευχήθηκε, δε, να αναβαθμισθεί πράγματι το λιμάνι, που σήμερα έχει πολύ μικρή κίνηση, καθώς η αναβάθμιση θα φέρει πλούτο στην Καλαμάτα και την περιοχή της, όπως το ονειρεύτηκαν οι πρόγονοί μας που κατασκεύασαν το λιμένα πριν 120 χρόνια.
Το φλουρί της βασιλόπιτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου βρήκε ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος (πέρυσι το είχε βρει η κόρη του Μαρίστα!). Από τον Κεντρικό Λιμενάρχη ο κ. Ηλιόπουλος παρέλαβε το δώρο που αντιστοιχούσε στο φλουρί, μια θαλασσογραφία.

DSC_0433_Medium.JPGDSC_0439_Medium.JPGDSC_0440_Medium.JPGDSC_0442_Medium.JPGDSC_0447_Medium.JPGDSC_0454_Medium.JPGDSC_0461_Medium.JPGDSC_0464_Medium.JPGDSC_0467_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech