Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean και θετικές επιπτώσεις

Την αναγκαιότητα εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Aegean, ιδίως μετά την εξαγορά της Olympic Air, εκ μέρους της εταιρείας αυτής, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επεσήμανε ο Δήμαρχος απαντώντας σε σχετική επιστολή του Αντιπροέδρου της Aegean, Ευτύχιου Βασιλάκη. Η εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής θα διευκολύνει τη σύνδεση της Καλαμάτας με τον κόσμο, αλλά και θα ενδυναμώσει το τουριστικό ρεύμα προς την πόλη και τη Μεσσηνία, δεδομένου μάλιστα ότι η Aegean διαθέτει Βάση στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

36.705 ΕΠΙΒΑΤΕΣ Ή ΑΥΞΗΣΗ 244%

Σημειώνεται, δε, ότι η ύπαρξη της Βάσης αυτής στην Καλαμάτα έχει θετικά αποτελέσματα στη διακίνηση επιβατών, όπως επισημαίνει – μεταξύ άλλων - ο κ. Βασιλάκης προς το Δήμαρχο: «Η επένδυσή μας στην Καλαμάτα αλλά και ο σημαντικός αριθμός νέων πτήσεων και δρομολογίων που επιχειρούμε από τη νέα Βάση μας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας  με 1 αεροσκάφος είχε ως αποτέλεσμα να μεταφέρουμε στο δίκτυο εξωτερικού το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 36.705 επιβάτες από/προς την Καλαμάτα, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση 244% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά». 

Επισημαίνεται πως ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Βασιλάκη για την «έγκριση την οποία παρέσχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη σκοπούμενη εξαγορά της Olympic Air από την Aegean», υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι «στους δύσκολους καιρούς μας, η διεξαγωγή της αεροπορικής συγκοινωνίας από ελληνικά χέρια, στο εσωτερικό αλλά και διεθνώς, είναι καίριας σημασίας και η επιτυχία της εταιρείας σας καταδεικνύει την ικανότητά της να προσαρμόζεται σε αντίξοες συνθήκες».

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Ανέφερε ακόμη ότι «ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται στη διάθεσή σας, ώστε να συμβάλει – κατά τις δυνάμεις του – στην ανάδειξη και περαιτέρω ενδυνάμωση της Βάσης που έχετε δημιουργήσει στον αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», αλλά και στην ενίσχυση σε αριθμό, πυκνότητα και επιβάτες των δρομολογίων με τα οποία η Aegean συνδέει την Καλαμάτα με τον κόσμο».

Ο Δήμαρχος τόνισε ακόμη ότι προσβλέπει σε επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Aegean προσεχώς στο Δημαρχείο, «με σκοπό να ανταλλάξουμε απόψεις για τις ενέργειες της εταιρείας σας και τις συνέργειες που είναι δυνατόν να αναπτυχθούν με το Δήμο Καλαμάτας, ιδιαίτερα ως προς την αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία».

Σχετικό δελτίο Τύπου αναφορικά με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean μπορείτε να δείτε εδώ.

aegean_2_Medium.jpgaegean_3_Medium.jpgaegean_Medium.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech