Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Παρέμβαση Δήμου Καλαμάτας για τη ΜΠΕ διαχείρισης των απορριμμάτων

Στη δημόσια διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου» παρενέβη ο Δήμος Καλαμάτας. Οι επισημάνσεις του Δήμου απεστάλησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής / Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Φο.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, σε δηλώσεις του, τόνισε πως «εντοπίζουμε δύσκολα έως αρνητικά σημεία για το Δήμο Καλαμάτας», χαρακτηρίζοντας «εξόχως αρνητικό» το ενδεχόμενο να πληρώνει ο Δήμος τη μεταφορά απορριμμάτων μέχρι την Καλλιρρόη (εκεί προτείνεται να υπάρξει χώρος επεξεργασίας), δηλαδή σε απόσταση 42 χιλιομέτρων, δαπάνη που θα προστεθεί στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων. Υπάρχουν ακόμη – για παράδειγμα - ζητήματα διαχείρισης των αδρανών υλικών ή υλικών όπως το ελλενίτ.

Τις επισημάνσεις του Δήμου Καλαμάτας μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι όλοι οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να μετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση. Επίσης, όλοι οι Δήμαρχοι έχουν υποχρέωση να απαιτήσουν πλήρη διαφάνεια και γνώση γι’ αυτό το σπουδαίο θέμα και μάλιστα πολύ πιο πριν από τις εκλογές. Είναι, δε, προφανές ότι και ο Φο.Δ.Σ.Α. έχει υποχρέωση να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση για τη ΜΠΕ.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech