Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Προσοχή στην υλοτομία πλατάνων, διότι καραδοκεί ο μύκητας που τα νεκρώνει

Το Δασαρχείο Καλαμάτας, απαντώντας σε αίτημα του Δήμου, δεν έχει αντίρρηση για την υλοτομία ενός δένδρου πλατάνου που φύεται στο προαύλιο του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμάτας και έχει προκαλέσει εκτεταμένες φθορές, καθώς και 6 αποξηραμένων πλατανιών επί του επαρχιακού δρόμου Καρβέλι – Λαδά, που έχουν καταστεί επικίνδυνα για την ασφάλεια διερχομένων οχημάτων και πεζών.

Το Δασαρχείο ζητεί από το Δήμο Καλαμάτας «να λάβετε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα μη μετάδοσης της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου (…) και συγκεκριμένα να αποφύγετε την άσκοπη διακίνηση της ξυλείας που θα παραχθεί, να απολυμάνετε τα εργαλεία κοπής πριν και μετά την υλοτομία και να αποφύγετε τις πληγώσεις γειτονικών δένδρων».

platanos.jpg

Αναφέρει ακόμη ότι «οι προς έγκριση υλοτομίες προτείνεται να πραγματοποιηθούν παρουσία αρμόδιων δασικών υπαλλήλων κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία μας, οι οποίοι και θα σας δώσουν συγκεκριμένες οδηγίες χειρισμού σε περίπτωση που, κατά την υλοτομία, δημιουργηθούν υπόνοιες προσβολής των δένδρων από τον επιβλαβή οργανισμό ceratocystisfimbriata, sp. plataniWalter, ο οποίος προκαλεί την προαναφερθείσα ασθένεια».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech