Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μεταδημοτεύσεις

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για μεταδημότευσή τους στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να προλάβουν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς και στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Μάιο του 2014, στο Δήμο Καλαμάτας. Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από δημόσιο έγγραφο ή κάθε άλλο επίσημο έγγραφο, το οποίο αποδεικνύει ότι διαμένουν μόνιμα τα τελευταία δύο χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας. Τέτοια έγγραφα είναι: το έντυπο Ε1των φορολογικών δηλώσεων των οικονομικών ετών 2013 και 2012, μισθωτήριο θεωρημένο από τη ΔΟΥ, λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.λπ.

Επίσης, μπορούν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και εκείνοι των οποίων η πρώτη εγγραφή σε Δημοτολόγιο έγινε στο Δήμο Καλαμάτας, με τη σημερινή εδαφική του περιφέρεια, και στη συνέχεια για οποιοδήποτε λόγο μετέφεραν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Η ίδια δυνατότητα παρέχεται και σε όσους δεν έχουν πρώτη δημοτολογική εγγραφή στο Δήμο Καλαμάτας, είχαν όμως οι γονείς τους. Στις παραπάνω περιπτώσεις απαιτείται αίτηση και υπεύθυνη δήλωση.

Τέλος, σημειώνεται ότι για την αλλαγή εκλογικού τμήματος εντός της πόλεως της Καλαμάτας αρκεί η υποβολή αίτησης. Για την αλλαγή εκλογικού τμήματος από την Καλαμάτα σε χωριό ή το αντίστροφο ή μεταξύ χωριών, πάντοτε εντός του Δήμου Καλαμάτας, απαιτείται η τήρηση των προϋποθέσεων και η υποβολή των δικαιολογητικών που ισχύουν στην περίπτωση των μεταδημοτεύσεων.

Οπωσδήποτε, για όλα τα παραπάνω και λόγω της ιδιαιτερότητας κάθε περίπτωσης, καλό είναι να προηγηθεί επικοινωνία με το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου του Δήμου Καλαμάτας, Αριστοδήμου 22, τηλ. 27213 60820, αρμόδιος υπάλληλος Βασίλειος Μητσέας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech