Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Οι ιπποδρομίες στο Πλατύ στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου

Αν και καθημερινή, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο Πλατύ για να ζήσει από κοντά τις εντυπωσιακές κούρσες, στο πλαίσιο των Ιππικών Αγώνων οι οποίοι διεξήχθησαν εκεί, σήμερα 23 Απριλίου 2014, στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου. Βασικός οικονομικός υποστηρικτής για τη διενέργεια του εθίμου είναι ο Δήμος Καλαμάτας.

ippodromies platy 5 

 

Το Πλατύ πανηγύρισε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο φερώνυμο εξωκκλήσι, που βρίσκεται στο χώρο του ιπποδρομίου, με Όρθρο και Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λατρείας, στις 11.00, ξεκίνησαν οι ιππικοί αγώνες στη μνήμη του Αγίου, που ως στρατιωτικός εικονίζεται πάντοτε έφιππος να φονεύει το δράκοντα της ειδωλολατρίας.
Καταρχήν διεξήχθησαν οι ιπποδρομίες των καθαρόαιμων ίππων, με 4 κούρσες, σε καθεμιά από τις οποίες μετέσχον 3 ίπποι. Στην πρώτη κούρσα νίκησε ο ίππος Αθήρ Τουμπάι, στη δεύτερη ο Τσάρος, στην τρίτη ο Καπετάν Γρηγόρης και στην τέταρτη ο Φόξεντ. Νικητής της τελικής ιπποδρομίας καθαρόαιμων, μεταξύ των τεσσάρων πρωτευσάντων, ήταν ο Καπετάν Γρηγόρης, ιδιοκτησίας Γεωργίου Φάββα. Το κύπελλο επέδωσε στο νικητή αναβάτη ο Δήμαρχος, ενώ άλλοι αιρετοί επέδωσαν διακρίσεις σε πρωτεύσαντες αναβάτες.
 
ippodromies platy 10 ippodromies platy 11
 
Ακολούθησαν αγώνες με τη συμμετοχή 5 μιγάδων ίππων και 4 ντόπιων αλόγων.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μεταξύ των αγωνιζόμενων αναβατών βρίσκονταν δύο μαθητές, δείχνοντας έτσι την τόλμη τους αλλά και την αγάπη τους, από μικρή ηλικία, για τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
 
agios georgios
 
Επίσης, ο Δήμαρχος παρέστη στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλαμάτας.
 
 
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΑΓΙΟ ΤΟΥ
 
 
eortasmoi stratopedo
 
 
Ο Στρατός Ξηράς, πλην Πυροβολικού, έχει προστάτη του τον Άγιο Γεώργιο. Η μνήμη του Αγίου τιμήθηκε σήμερα με πανηγυρικό τρόπο και στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, όπου εδρεύει το 9ο Σύνταγμα Πεζικού. Το Δήμο εκπροσώπησαν αιρετοί, ενώ στον εορτασμό μετέσχε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech