Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Κηπάριο σε τρίγωνο της Αθηνών με compost και χώμα

Το έδαφος επί του οποίου θα αναπτυχθεί ένα κηπάριο στην οδό Αθηνών, αποτελούν compost που προέρχεται από την επεξεργασία των απορριμμάτων, η οποία διενεργείται υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μαραθόλακκα, καθώς και χώμα, σε αναλογία ένα προς τέσσερα.
 
Ο συγκεκριμένος δημοτικός χώρος, τριγωνικού σχήματος, στη συμβολή των οδών Αθηνών και Ι. Ψαρρέα (νότιος περιφερειακός στην περιοχή Αγίας Τριάδος), χώρος που διαμορφώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας (οριοθέτηση, κράσπεδα, πεζοδρόμια, διαμόρφωση εδάφους), αποτελεί το σημείο όπου εκτελείται μία πιλοτική δράση. Η φύτευση στο προαναφερθέν υλικό, υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχει σκοπό να δείξει στο κοινό τις καλές ιδιότητες αυτού του βελτιωτικού εδάφους, ώστε να πεισθούν οι πολίτες να το χρησιμοποιούν.
 
kipario 1
 
Η χρήση του compost ως εδαφοβελτιωτικού θα συνεχισθεί και σε άλλα κηπάρια της πόλης, ενώ το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός λαχανόκηπου όπου θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο υλικό.
 
Όταν θα υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, το compost θα διατίθεται στους πολίτες, αφού αυτοί διαπιστώσουν τα πρακτικά αποτελέσματα από τη χρήση του.
 
kipario.JPGkipario_1.JPGkipario_2.JPGkipario_3.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech