Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Επιλέγοντας το παρακάτω πλήκτρο συμφωνείτε με την χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα

Συμφωνώ

Ο ποταμός Άρις πηγή ζωής και ανάπτυξης

στις .

Πηγή ζωής και ανάπτυξης είναι ο ποταμός Άρις, που πηγάζει από το Πήδημα και μετά από διαδρομή 15 χιλιομέτρων περίπου χύνεται στο Μεσσηνιακό Κόλπο, επιτελώντας και αντιπλημμυρικό ρόλο. Το ποτάμι βρίσκεται δίπλα στην πόλη της Καλαμάτας, έχει πολύ νερό ακόμη και το καλοκαίρι, διαθέτει αξιοσημείωτη χλωρίδα και πανίδα, ενώ στις εκβολές του υπάρχει ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος των Ακοβίτικων, όπου έχουν ανακαλυφθεί ερείπια πρωτοελλαδικού μεγάρου και ναού του Ποσειδώνα.

ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ

ΤΟΥ ΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΚΟΒΙΤΙΚΑ

Για την ανάδειξη του Άρι, ο Δήμος Καλαμάτας θα εκτελέσει έργο ανάπλασης από τις εκβολές του ποταμού μέχρι τα Ακοβίτικα, ύψους μισού εκατ. ευρώ, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, σε περιβαλλοντική εκδήλωση δίπλα στη γέφυρα Ασπροχώματος, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015. Σκοπός του Δήμου είναι να προωθήσει περαιτέρω την ανάδειξη του ποταμού, κάτι που θα συμβάλει και στη φροντίδα του περιβάλλοντος αλλά και στην προστασία του υδάτινου φορέα από καταπατήσεις της παρόχθιας περιοχής.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Ο Δήμαρχος προσέθεσε πως ο Ελληνισμός πέρασε πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες και κρίσεις από τη σημερινή και προέτρεψε τους πολίτες να έχουν θάρρος, τονίζοντας ότι «θα ξεπεράσουμε την κρίση, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε λογική».

Την εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Δυτικής Παραλίας – Ασπροχώματος «Ο Ποσειδών», σε συνεργασία και με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί με αγιασμό και χαιρετισμούς και περιέλαβε τις εξής δραστηριότητες:

• βαρκάδα με κανό και ποδήλατα θαλάσσης

• ιππική επίδειξη

• παραποτάμιο αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων

• επίδειξη καλαθοπλεκτικής με τα καλάμια του ποταμού

• σκυταλοδρομίες στη γέφυρα του ποταμού Άρι με παιδιά

• μπουφέ με γλυκίσματα και αναψυκτικά

• απονομή επάθλων

• παραδοσιακούς χορούς από τον τοπικό Σύλλογο.

Τονίζεται ότι η αξία του ποταμού Άρι είναι μεγάλη, καθώς πρόκειται όχι μόνο για κοιτίδα βιοποικιλότητας και υδάτινο φορέα, αλλά και για έναν από τους λίγους ποταμούς στην Ελλάδα που είναι πλεύσιμοι.

Μάλιστα, η Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας έχει δείξει ενδιαφέρον για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου στον Άρι, καθώς το χειμώνα η θάλασσα δεν ενδείκνυται για προπονήσεις, ενώ τα νερά του ποταμού παραμένουν ήρεμα.

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr