Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Επιλέγοντας το παρακάτω πλήκτρο συμφωνείτε με την χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα

Συμφωνώ

Κανένα πρόβλημα στο Δημαρχείο με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία

στις .

Ολοκληρώθηκαν οι μετρήσεις όσον αφορά σε διάφορες παραμέτρους των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, τα οποία αναπτύσσονται στο χώρο του νέου Δημαρχείου. Οι τιμές καταγράφηκαν από έναν κινητό σταθμό μέτρησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, ο οποίος παραχωρήθηκε κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που προηγήθηκαν. Τα επίπεδα των τιμών ανά παράμετρο βρίσκονται πολύ κάτω από τα αυστηρότερα όρια που έχουν θεσπισθεί. Τις τιμές όσον αφορά στην ένταση του ηλεκτρικού πεδίου, ενδεικτικά, μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου.

Από σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, το όχημα που κάνει μετρήσεις βρίσκεται στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, το οποίο συνορεύει με τον ΟΤΕ και τις κεραίες που υπάρχουν εκεί. Αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία στο συγκεκριμένο σημείο, στη συνέχεια θα γίνουν μετρήσεις σε όλα τα σχολεία.
Πρόβλημα ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης δεν υπάρχει, αλλά η κατάσταση θα αποτυπωθεί ακριβώς με αυτό το όχημα τελευταίου τύπου. Σημειώνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας έχει και ορισμένα σταθερά σημεία, στα οποία διενεργούνται μετρήσεις, αλλά με μηχανήματα που δεν είναι τελευταίου τύπου.
Υπενθυμίζεται ότι το όχημα διαθέτει έναν συχνοεπιλεκτικό σταθμό μέτρησης του οίκου Narda που μετρά σε διάφορες φασματικές περιοχές στη ζώνη συχνοτήτων 100 kHz – 6GHz, υπολογιστή, UPS και εκτυπωτή, θέσεις χειριστών, ηλιακά πάνελ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, μεταξύ άλλων. Σημειώνεται δε ότι όλες τις δαπάνες κίνησης, συντήρησης, ασφάλισης και επισκευής για το όχημα αυτό καλύπτει η ΕΕΑΕ.

DSCN3414_Medium.JPGDSCN3415_Medium.JPGDSCN3418_Medium.JPGDSCN3427_Medium.JPGevrizvnikos-17-04-2019.jpgmetris-1.jpgn_posostiea_synisfora.jpg

 

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr