Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Επιλέγοντας το παρακάτω πλήκτρο συμφωνείτε με την χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα

Συμφωνώ

Συνάντηση για την προετοιμασία της έκθεσης με έργα Παπαλουκά και Θεοχαράκη

στις .

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν, σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, ο Τάκης Μαυρωτάς, Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, καθώς και ο Διευθυντής του Εικαστικού Τομέα της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Λαμπρινίδης, οι οποίοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλή προετοιμασία και η άρτια διοργάνωση της μεγάλης έκθεσης εικαστικών έργων, με τίτλο 'Σπύρος Παπαλουκάς, Βασίλης Θεοχαράκης - «Άγιον Όρος»'. Πριν τη συνάντηση με το Δήμαρχο, ο κ. Μαυρωτάς ξεναγήθηκε από τον κ. Λαμπρινίδη στο Μέγαρο Χορού και συγκεκριμένα στο στούντιο, όπου θα εκτεθούν τα ζωγραφικά έργα του δασκάλου Παπαλουκά και του μαθητή Θεοχαράκη.

Ο κ. Μαυρωτάς έδωσε στο Δήμαρχο σχετικές πληροφορίες, τονίζοντας ότι πρόκειται για έκθεση που θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της άνοιξης στην Ελλάδα. Μετά την παρουσίαση έργων του Βασίλη Θεοχαράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2019, η έκθεση της Καλαμάτας, η οποία θα περιλάβει μέρος των έργων του Θεοχαράκη που παρουσιάσθηκαν στις Βρυξέλλες και έργα του Παπαλουκά, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος φιλότεχνων, οι οποίοι θα θαυμάσουν από κοντά περίπου 60 έργα με παραστατική ζωγραφική που αγγίζει την αφαίρεση, βασισμένη στην οργάνωση του ζωγραφικού χώρου, στη στερεά δομή της σύνθεσης, στην αρμονία των χρωμάτων και των τόνων, με το Άγιον Όρος στο επίκεντρο.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες για την επιλογή της Καλαμάτας ως τόπου διενέργειας της έκθεσης και τόνισε πως ο Δήμος θα παράσχει κάθε διευκόλυνση, για να αποτελέσει αυτή η παρουσίαση ζωγραφικών έργων ένα επιτυχημένο πολιτιστικό γεγονός, πανελλήνιας ακτινοβολίας.
Η έκθεση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου 2019.

1-mavrotas-takis-gia-ekthesh.JPG2.jpg3.jpg4.JPG5.jpeg6.jpeg7.jpg8.jpg9.jpg

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr