Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Επιλέγοντας το παρακάτω πλήκτρο συμφωνείτε με την χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα

Συμφωνώ

Κέντρο του παγκόσμιου επιστημονικού ενδιαφέροντος η Καλαμάτα με το Xprize

στις .

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η ανακοίνωση για τη διενέργεια με κέντρο την Καλαμάτα του παγκόσμιου διαγωνισμού Xprize για τη χαρτογράφηση του πυθμένα της θάλασσας. Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως «η Καλαμάτα τις τελευταίες μέρες ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Γράφεται το όνομά της σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες. Είναι μία διαφήμιση χωρίς προηγούμενο για την πόλη, καθώς χάρη στο «Δημόκριτο» και το παράρτημά του, το οποίο έχουμε εδώ και το υποστηρίζει ο Δήμος, γίνεται στην περιοχή μας μία επιστημονική ενέργεια, πειραματική ενέργεια, μεγάλης σημασίας, η οποία βραβεύεται με το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε αυτήν συμμετέχουν κορυφαίοι σε παγκόσμιο επίπεδο επιστήμονες».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες προς το «Δημόκριτο» και προς το Δημήτρη Βεργόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο, που συμμετέχει από την πλευρά του Δήμου και έκανε τις συνεννοήσεις.
Ο Δ. Βεργόπουλος τόνισε ότι «η Καλαμάτα βρίσκεται στο κέντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος παγκοσμίως, γιατί στην πόλη μας έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε κατά το προσεχές διάστημα, τον επόμενο μήνα, τον τελικό ενός διαγωνισμού που ξεκίνησε το 2015. Αυτός αφορά σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, που το αντικείμενό του είναι η ανακάλυψη μίας νέας τεχνολογίας, η οποία θα έχει τη δυνατότητα σε πάρα πολύ μικρό χρόνο και με πολύ μεγάλη ανάλυση να χαρτογραφεί το βυθό της θάλασσας. Πρόκειται για το μεγάλο διαγωνισμό Xprize, με τα σημαντικά βραβεία για αυτούς που συμμετέχουν. Η σημασία του γεγονότος αυτού έγκειται στο γεγονός ότι αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει να χαρτογραφηθεί ο βυθός σε ολόκληρο τον πλανήτη την επόμενη πενταετία και να έχουμε χάρτες σαν αυτούς της ξηράς. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις μεγάλες επιστημονικές ομάδες, από την Ιαπωνία μέχρι την Αμερική».

1-xprize-dhlwseis-dhmarxoy-kai-vergopoyloy_Medium.JPGdhmosievma-bbc.jpgPisces4.jpgshell-ocean-discovery-xprize__.png

 

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr