Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Επιλέγοντας το παρακάτω πλήκτρο συμφωνείτε με την χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα

Συμφωνώ

Μια «Περιήγηση στην Τέχνη» που συνδυάζει πολλές μορφές της

στις .

Στη Δηµοτική Πινακοθήκη Καλαµάτας «Α. Τάσσος», θα πραγματοποιηθεί μια δια-καλλιτεχνική διοργάνωση µε τίτλο «Περιήγηση στην Τέχνη, η Μουσικο-Χορευτική Ζωή των Εικαστικών». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καθηγητών και σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας συναντούν τη χορευτική αναζήτηση της Δηµοτικής Σχολής Χορού και τα µουσικά δρώµενα του Δηµοτικού Ωδείου.

Η εκδήλωση, για την οποία δόθηκε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 21.30.
Στην εκδήλωση, τρεις μορφές τέχνης ενώνονται με ιδιαίτερο τρόπο: τα εικαστικά έργα «συνομιλούν» με το χορό και τη μουσική και επαναπροσδιορίζουν τα όρια των τεχνών, σηματοδοτώντας νέες σχέσεις και συγγένειες. 
 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
 
 Η Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 θα είναι η τελευταία μέρα παρουσίασης της έκθεσης «ΕΠΙΛΟΓΕΣ 3». 
Εβδομήντα εικαστικά έργα από τους σπουδαστές και καθηγητές του Ε΄ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας παρουσιάζονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος», στο πλαίσιο συνεργασίας της ΑΣΚΤ με τον Εικαστικό Τομέα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, με το γενικό τίτλο «Πρόσθεση +».  Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 27/4/2018, αγκαλιάστηκε από το φιλότεχνο κοινό και παρουσίασε ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Celia Rancelot, Diokles Laime Montano, Kristina Vida, Διάκος Γιώργος, Ιωαννίδης  Ιωάννης, Ιωάννου Ανάστασης, Καμινάρη Νικολέτα, Καμπιώτης Θεόδωρος, Καραμαρούδης Παύλος, Κομιώτης Νίκος, Κουζμένκο Ιρένα, Μητρόπουλος Κυριάκος, Μιξή Καλλιόπη, Μουρέλος Οδυσσέας , Μπουλαξή Σταυρούλα, Νίκου Κωνσταντίνος, Παλαιολόγου Μυρσίνη, Παντσιέρι Στεπανιάν Τερέζα,  Πατσιλινάκος Αναστάσιος, Πορτούλας Αριστείδης, Σαραφίδης Οδυσσέας, Στόγιας Βασίλης, Τιγκιλή Μανταλένα, Μανουσάκης Μιχάλης, Τσώλης Κώστας.                    
 
ΧΟΡΟΣ
 
6
 
Στην κίνηση των χρωμάτων έρχεται να προστεθεί ο χορός των σωμάτων, με αποτέλεσμα έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο. Συμμετέχουν οι μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού: Δρούμπαλη Σοφία, Μανιατέα Ροδόπη, Νίκα Ίρια, Ξυπόλιτου Σταυρίνα, Πετροπούλου Κατερίνα,  Σπυροπούλου Ιωάννα, Κιούλου Κωνσταντίνα.
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
 
Ένα φαγκότο, δύο κλαρινέτα και ένα βιολοντσέλο συνομιλούν με τους εικαστικούς «στοχασμούς» της έκθεσης. Τέσσερις μουσικοί  επιλέγουν εικαστικά έργα, συνδυάζοντάς τα  με έργα του ρεπερτορίου τους ή αυτοσχεδιάζοντας με αφορμή ένα εικαστικό έργο.
Ο Σταύρος Βόλλαρης (κλαρινέτο) και ο μαθητής του Γιώργος Νινιός (κλαρινέτο) υποδέχονται το κοινό στο ισόγειο της Πινακοθήκης, ενώ η Μελίντα Κωνσταντινίδη (βιολοντσέλο) στον 1ο όροφο και ο Σταύρος Τσότρας (φαγκότο) στον 2ο όροφο θα εμπνευστούν ελεύθερα, αφήνοντας τη μουσική τους φαντασία να πορευθεί παράλληλα με τα έργα που θα τους εμπνεύσουν.
 

 

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr