Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Επιλέγοντας το παρακάτω πλήκτρο συμφωνείτε με την χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα

Συμφωνώ

Συναυλία για τη γενοκτονία των Μικρασιατών από τους Τούρκους και την προσφυγιά

στις .

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας διοργανώνει αφιέρωμα – συναυλία με θέμα «Στου χωρισμού τη στράτα...», το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αποδοθεί φόρος τιμής στους χιλιάδες Μικρασιάτες, που ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρίδες τους και έφτασαν πρόσφυγες στην Ελλάδα και στους χιλιάδες που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους.
Θα παρουσιασθούν δεκατρία αστικά τραγούδια Ρεθυμνίων και Μικρασιατών του Μεσοπολέμου, από τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας, υπό την καθοδήγηση της Γεωργίας Ψαραδέλλη, πλαισιωμένα από αφηγηματικό λόγο, γραμμένο από τον Τάσο Μπουκουβάλα.
Παράλληλα, η ζωγράφος Ιωάννα Μιχοπούλου χρωματίζει τα τραγούδια και το λόγο, ώστε να μεταφερθεί το κοινό νοερά μέσα σε ένα από τα δεκάδες προσφυγικά σπίτια, που με αγώνες και θυσίες στήθηκαν από την αρχή για να στεγάσουν τις οικογένειες των Μικρασιατών, αλλά και το μεράκι τους για ζωή και δημιουργία.

synavlia-mikrasiayikh-katastrofh.jpg

 

 

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr