Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Επιλέγοντας το παρακάτω πλήκτρο συμφωνείτε με την χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα

Συμφωνώ

Γιορτή Σύκου στην Άνθεια και βραδιά με πανσέληνο στο Πήδημα

στις .

Γιορτή Σύκου θα πραγματοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Άνθειας του Δήμου Καλαμάτας, το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, με ώρα έναρξης 21:00. Η Γιορτή Σύκου θα διεξαχθεί στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, από όσους μετάσχουν στη Γιορτή, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, επισημάνθηκε ότι αυτή θα γίνει για να προβληθεί η Άνθεια, στην οποία παραδοσιακά, εδώ και πολλά χρόνια, υπήρχε και υπάρχει συκοκαλλιέργεια, καθώς και η ιστορία και η λαογραφία της περιοχής. Σκοπός, επίσης, είναι να παροτρυνθούν οι παραγωγοί για να αυξηθεί η συκοκαλλιέργεια.
Στην εκδήλωση θα μετάσχει ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Παράδοσης», ο Σύλλογος «Οι Αμφειείς» με το χορευτικό του, ο Σπύρος Κατσίρας με τη λαογραφική του έκθεση, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αριοχωρίου θα πραγματοποιήσει έκθεση φωτογραφίας για την αρχαία Θουρία.
Στο πλαίσιο της Γιορτής, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα προσπαθήσει να αναδείξει το σύκο ως φαγητό και όχι ως γλυκό.

syka_1.jpgsyka_2.jpgsynentefxh-typou-giorth-sykou.JPG

 ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ

panselhnos-phdhma-1

Το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου 2018, θα έχει πανσέληνο. Στο πάρκο Πηδήματος, ο Δήμος Καλαμάτας θα διοργανώσει μουσική βραδιά, με ώρα ενάρξεως 21:00, για όσους θελήσουν να το επισκεφθούν και να απολαύσουν εκεί την πανσέληνο.

 

 

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr