Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Διεθνές συνέδριο Μαθηματικών σε εξέλιξη στην Καλαμάτα, θα ακολουθήσει κι άλλο το 2015

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Γιάννης Εμμανουήλ, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο. Ο κ. Εμμανουήλ βρίσκεται στην Καλαμάτα με την ευκαιρία διοργανώσεως εδώ ενός σπουδαίου συνεδρίου Μαθηματικών με διεθνή συμμετοχή, τη διενέργεια του οποίου υποστηρίζει ηθικά και υλικά ο Δήμος. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν χθες και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 12 του μήνα. Το συνέδριο Μαθηματικών φέρει τον τίτλο: "Structured Numerical Linear and Multilinear Algebra: Analysis, Algorithms and Applications" (SLA 2014), γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και επιλέχθηκε η Καλαμάτα για τη διεξαγωγή του. Σημειώνεται πως οι εφαρμογές αυτής της περιοχής των Μαθηματικών είναι ευρύτατες και υφίστανται στο σχεδιασμό γραφικών και συστημάτων με τη βοήθεια υπολογιστή, στην επεξεργασία εικόνας και σήματος, στη θεωρία ελέγχου, στη θεωρία ουρών αναμονής, στην ανάλυση δεδομένων και, γενικά, παρέχουν εργαλεία για την επίλυση πολλών πρακτικών προβλημάτων.

Στη συνάντηση, παρουσία του Αντιδημάρχου Δημήτρη Βεργόπουλου, ο Καθηγητής Εμμανουήλ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο για την ποικιλότροπη στήριξη του Δήμου, προκειμένου να προετοιμασθεί με άρτιο τρόπο και διεξαχθεί με επιτυχία αυτό το παγκόσμιο συνέδριο, με τη συμμετοχή μεγάλων επιστημόνων των Μαθηματικών από Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα. Επεσήμανε, μάλιστα, πως «οι ξένοι που παρακολουθούν το συνέδριο είναι ενθουσιασμένοι από την Καλαμάτα».

ΕΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ 2015

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών γνωστοποίησε στο Δήμαρχο πως το 2015, περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα έτερο συνέδριο Μαθηματικών, με διεθνή συμμετοχή, που θα αφορά στα εφαρμοσμένα Μαθηματικά στην επιστήμη και την τεχνολογία. Επίσης, το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών θα διοργανώσει δύο θερινά σχολεία το 2015 και υπάρχει δυνατότητα να διεξαχθούν στην Καλαμάτα, εφόσον οι προσφορές σε σχετικό μειοδοτικό διαγωνισμό θα είναι οι πλέον ανταγωνιστικές.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Καθηγητή Εμμανουήλ για την επιλογή της Καλαμάτας ως τόπου διεξαγωγής του συνεδρίου "Structured Numerical Linear and Multilinear Algebra: Analysis, Algorithms and Applications" (SLA 2014) και τον διαβεβαίωσε για την παροχή υποστήριξης από το Δήμο και στο μέλλον σχετικά με τέτοιες διοργανώσεις. Τόνισε, ακόμη, τη φροντίδα του Δήμου για την Παιδεία και ειδικότερα την παροχή υποτροφιών σε φοιτητές, καθώς και την επίδοση επαίνων και επάθλων σε μαθήτριες και μαθητές που διακρίνονται στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και άλλων επιστημονικών εταιρειών. Προσέθεσε, δε, τη στήριξη που ο Δήμος παρέσχε στους διακριθέντες σε διαγωνισμό Ρομποτικής μαθητές του 6ου Γυμνασίου, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε διεθνή διαγωνισμό στο Σότσι της Ρωσίας.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καλαμάτας και της περιοχής της, δίδοντας έμφαση στη βελτιωμένη προσβασιμότητα μέσω του αυτοκινητοδρόμου και των δεκάδων διεθνών πτήσεων του αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Επεσήμανε, τέλος, το γεγονός ότι του χρόνου θα είναι διαθέσιμο και το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για τη διεξαγωγή συνεδρίων.

 

kathigitis_mathimatikou_emmanouil.JPGkathigitis_mathimatikou_emmanouil_1.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech