Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Να επαναλειτουργήσει το «Βασιλικόν» ως ξενοδοχείο

Τη λύση της μισθωτικής σύμβασης με τον ΕΟΤ, ο οποίος νοικιάζει τμήμα του δημοτικού κτηρίου – πρώην ξενοδοχείου «Βασιλικόν», προκειμένου αυτό να αποδοθεί «στην χρήση για την οποία προορίζεται, δηλαδή την λειτουργία ξενοδοχείου», ζητεί ο Δήμαρχος από το Υπουργείο Οικονομίας. Ο Π. Νίκας τονίζει πως «υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επαγγελματίες του χώρου, δεδομένου ότι η πόλη μας παρουσιάζει συνεχή και θεαματική αύξηση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, χωρίς να διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό ξενοδοχειακών κλινών, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης».
 
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
 
Στο έγγραφο του Δημάρχου περιλαμβάνεται το ιστορικό της εκμίσθωσης στον ΕΟΤ τμήματος του πρώην ξενοδοχείου «Βασιλικόν», που είναι το ακόλουθο:
«Το γραφείο τουρισμού Μεσσηνίας, με έδρα την Καλαμάτα, ιδρύθηκε το 1994. Για την ευόδωση του εγχειρήματος αυτού συνέδραμε ο Δήμος Καλαμάτας παραχωρώντας τους απαραίτητους χώρους, από 1ης Ιουνίου 1994 και για μία δεκαετία δωρεάν, σε κτήριο που στεγαζόταν η Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας.
Από 1ης Ιουλίου 2004 και εντεύθεν, δηλαδή μετά την λήξη της δεκαετούς δωρεάν παραχώρησης, μεταστεγάσθηκαν σε διατηρητέο κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας επί των οδών Πολυβίου 4 και της κεντρικής οδού Αριστομένους, η οποία εν τω μεταξύ έχει διαμορφωθεί και είναι σήμερα ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης μας.
Στο κτήριο αυτό μέχρι τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1986 λειτουργούσε το ξενοδοχείο «ΒΑΣΙΛΙΚΟΝ». Στο πλαίσιο της μετασεισμικής αποκατάστασης, το κτήριο ενισχύθηκε και εκσυγχρονίστηκε, στην παλαιά του μορφή και διαθέτει σήμερα 9 ανεξάρτητα δωμάτια με λουτρό και βοηθητικούς χώρους.
Ο Δήμος Καλαμάτας αντιμετωπίζοντας, τότε, πιεστικές ανάγκες χώρου για στέγαση των υπηρεσιών του, στέγασε αρχικά στα 6 από τα 9 δωμάτια τη Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας, σήμερα τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων στην οποία ανήκει πλέον και ο τομέας τουρισμού, ενώ τα υπόλοιπα μισθώθηκαν στον ΕΟΤ.
 Η τελευταία μισθωτική σύμβαση υπεγράφη την 25 /09/2009, είναι δεκαετούς διάρκειας και αφορούσε αρχικά 3 από τα 9 δωμάτια/γραφεία, τα οποία στη συνέχεια περιορίστηκαν σε 2, με αντίστοιχη μείωση του μισθώματος.
Εν τω μεταξύ ο Δήμος Καλαμάτας απέκτησε το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου της Καλαμάτας το οποίο ανακαινίστηκε, διασκευάστηκε κατάλληλα και μέσα στην άνοιξη επίκειται η μεταστέγαση του συνόλου των δημοτικών υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο». 
Υπό το ανωτέρω πρίσμα, ζητείται – όπως προαναφέρθηκε – η λύση της μισθωτικής σύμβασης, ώστε το «Βασιλικόν» να λειτουργήσει και πάλι ως ξενοδοχείο.
 
xenodoxeio_basilikon.JPG
 
 
 
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech