Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 20 Αυγούστου 2015

Συνήλθε σήμερα, στην 37η/2015, κατεπείγουσα, συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, όπως παρακάτω:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

1. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) για την προμήθεια εξοπλισμού συστήματος πάρκινγκ μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) διάρκειας πέντε ετών. Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε διαγωνισμό, το αντικείμενο του οποίου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισµού συστήµατος πάρκινγκ, για τις ανάγκες λειτουργίας των δύο χώρων στάθμευσης (κεντρικού και βόρειου), που βρίσκονται επί του σκεπασµένου τµήµατος του ποταµού Νέδοντα. Η διενέργεια της προμήθειας του εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) διάρκειας 5 ετών και θα ανέλθει στο ποσό των 127.993,80 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνεται και η συντήρηση του εξοπλισμού για 5 έτη.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, από το Μάρτιο του 2009, έχει θέσει σε εφαρμογή την ελεγχόμενη στάθμευση σε συγκεκριμένες τοποθεσίες της πόλης με «ξυστή» κάρτα. Παρ' όλη τη λειτουργική απλότητα στην υλοποίησή της, η διαδικασία αυτή έχει αρκετά μειονεκτήματα.
Επίσης, στο κεντρικό parking, στην παρούσα φάση, έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν κάποια από τα προβλήματα με την τοποθέτηση μηχανήματος που δίνει απόδειξη για την ώρα εισόδου του οχήματος και με την πληρωμή σε δημοτικούς υπαλλήλους. Και σε αυτή την εναλλακτική διαδικασία εντοπίζονται προβλήματα.

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

parking 1

Το σύστημα αυτοματοποίησης χώρων στάθμευσης που επιδιώκεται να εγκατασταθεί, θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία και τη βελτίωση στην εξυπηρέτηση των χρηστών του κεντρικού και του βόρειου parking. Περιλαμβάνει τερματικά εισόδου και εξόδου, μπάρες, κάμερες αναγνώρισης, χειροκίνητο και αυτόματα ταμεία (μηχανήματα πληρωμής) και αναγνώστες καρτών. Το σύνολο του εξοπλισμού θα είναι καινούργιο και αμεταχείριστο.

parking 2

Ειδικότερα, στον κεντρικό χώρο στάθμευσης του Δήμου Καλαμάτας προβλέπεται να εγκατασταθούν:
α) 1τερματικό εισόδου με κάμερα αναγνώρισης πινακίδας
β) 1 τερματικό εξόδου
γ) 2 αυτόματα μηχανήματα πληρωμής
δ) 1 χειροκίνητο ταμείο,
ενώ ο βόρειος χώρος στάθμευσης δύναται να ελεγχθεί με την τοποθέτηση:
α) ενός τερματικού εισόδου με κάμερα αναγνώρισης πινακίδας
β) ενός τερματικού εξόδου
γ) ενός αυτόματου μηχανήματος πληρωμής
Το σύστημα θα διασυνδέεται μέσω μισθωμένης γραμμής με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας. Με την υλοποίηση του συστήματος θα απαιτείται η απασχόληση μόνο ενός δημοτικού υπαλλήλου τις ώρες αιχμής στο χειροκίνητο ταμείο του κεντρικού parking.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΒΕΡΓΑΣ»

Verga 2 Medium

2. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας».

Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία Εύκτιτος Τεχνική, η οποία προσέφερε έκπτωση 9,57% επί προϋπολογισμού 612.000,01 € με το ΦΠΑ, όσον αφορά στην Πράξη «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας», που έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» - άξονας ΟΠΑΑΧ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ

Πρόκειται για σημαντικό έργο επί μήκους δρόμου 2.582 μέτρων, μετά την εκτέλεση του οποίου δε θα χρειάζεται να μεταβεί κανείς στα Σωτηριάνικα για να φθάσει στον οικισμό της Άνω Βέργας. Η διαδρομή θα συντομευθεί από 20 χιλιόμετρα σε 8, ενώ θα γίνει και ασφαλέστερη. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τμηματική ισοπέδωση οδοστρώματος, τμηματικό καθαρισμό και διάστρωση περίσσιων υλικών εντός της υπάρχουσας τάφρου, υπόβαση από ΑΑΑ, κατασκευή επί όλου του μήκους του δρόμου επενδεδυμένης τάφρου από σκυρόδεμα, κατασκευή 5 σωληνωτών οχετών Φ 800 σε σημεία όπου είναι αναγκαίο, ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Το πρώτο χιλιόμετρο του δρόμου από την Κάτω Βέργα μέχρι του σημείου όπου θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση, θα συντηρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Afisa 2015 FINAL Medium

3. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής δαπανών για τις ανάγκες της 4ης Έκθεσης Αγροτικών & Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» 2015. Εγκρίθηκε όσον αφορά στην προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού, για τη διοργάνωση αυτής της σημαντικής Έκθεσης, που προβάλλει τα ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα και το λαϊκό πολιτισμό.

parking_1.JPGparking_2.JPGVerga_1_Medium.jpgVerga_2_Medium.JPG

Afisa_2015_FINAL_Medium.JPGartos-oinos-elaion_7.JPGartos-oinos-elaion_12.JPGartos-oinos-elaion_13.JPGartos_9.jpgARTOS_OINOS_ELAION_sel1_Medium.JPGARTOS_OINOS_ELAION_sel2_Medium.JPGARTOS_OINOS_ELAION_sel3_Medium.JPGARTOS_OINOS_ELAION_sel4_Medium.JPG

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech