Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ανάδοχοι για την αποκατάσταση των ζημιών από την πλημμύρα

Στην υπ' αριθμ. 49/2016 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, για πρώτη φορά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Β΄ ορόφου στο νέο Δημοτικό Κατάστημα της οδού Αθηνών 99, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, με σκοπό τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

 

 

ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

P9121319 Medium

1. Ανάθεση εργολαβιών για την κατασκευή έργων Δήμου Καλαμάτας που αφορούν αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία της 7-9-2016 (εκτός ημερησίας διατάξεως). Ανοίχθηκαν οι προσφορές, τις οποίες είχαν υποβάλει ενδιαφερόμενοι εργολήπτες, σχετικά με την ανάληψη εργολαβιών για την αποκατάσταση ζημιών από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016. Αναδείχθηκαν οι εξής προσωρινοί ανάδοχοι:

Α. «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 7-9-2016 στη Δ.Ε. Θουρίας», προϋπολογισμού μελέτης 70.000 €. Προσωρινός μειοδότης είναι ο Γεώργιος Τζαμουράνης, που προσέφερε έκπτωση 40,00% για τα χωματουργικά και 38,00% για τα τεχνικά. Με το έργο θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από το ρέμα Αγίων Θεοδώρων και οι πεσμένοι μανδρότοιχοι στο ρέμα Ξερίλας

Β. «Αποκατάσταση ζημιών που προέκυψαν στην Τ.Κ. Πηδήματος από τη θεομηνία της 7-9-2016 », προϋπολογισμού μελέτης 40.000 €. Προσωρινή μειοδότρια αναδείχθηκε η Αικατερίνη Σηφάκη με έκπτωση 54,00%. Με το έργο θα γίνουν καθαρισμοί κοινοχρήστων χώρων, απομάκρυνση φερτών υλικών κ.λπ.

Γ. «Αποκατάσταση ζημιών που προέκυψαν στις Τ.Κ. Αρφαρών και Πλατέος από τη θεομηνία της 7-9-2016», προϋπολογισμού μελέτης 40.000 €. Προσωρινή ανάδοχος ανακηρύχθηκε η Δήμητρα Κυριακοπούλου, με έκπτωση 38,00%. Με το έργο θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν στις τρεις γέφυρες των Αρφαρών, καθώς και σε μια γέφυρα στο Πλατύ

Δ. «Προμήθεια και αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων γεφυρών και τεχνικών έργων που κατεστράφησαν από την θεομηνία της 7-9-2016», προϋπολογισμού μελέτης 20.000 €. Προσωρινός μειοδότης είναι η εταιρεία «Ν. Παπουτές - Κ. Μέγγος Ο.Ε.», με έκπτωση 6,00%. Θα τοποθετηθούν νέα μεταλλικά στοιχεία στα ρέματα Ξερίλας, Αγίων Θεοδώρων της Δ.Ε. Θουρίας, σε διάφορα σημεία στην Άμφεια, σε Πλατύ, Καλαμάτα κ.λπ.

Ε. «Αποκατάσταση βλαβών δημοτικής οδοποιΐας που προξενήθηκαν από την θεομηνία της 7-9-2016 (τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή τεχνικών κ.λπ.), προϋπολογισμού μελέτης 99.335,00 €. Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε ο Ιωάννης Αργυράκης με έκπτωση 31,00% για τα χωματουργικά, τεχνικά & οδοστρωσία και 33,00% για τα ασφαλτικά.

Στ. Αποκατάσταση βλαβών έργων υποδομής (τοίχοι αντιστήριξης, αποκατάσταση καθιζήσεων, διευθέτηση ομβρίων κ.λπ.), προϋπολογισμού μελέτης 35.000 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης είναι η εταιρεία «Τσερπές – Κωτσάκης – Παπαδέας Ο.Ε. ¨Ανέλιξη Ο.Ε.¨», με έκπτωση 26,00% για τα χωματουργικά και 25,00% για τα τεχνικά.

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

2. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την υπηρεσία «Συντήρηση και εξοπλισμός αθλητικών εγκαταστάσεων» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε όσον αφορά σε υπηρεσία προϋπολογισμού μελέτης 39.992,92 ευρώ με το ΦΠΑ.

 

ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 

20110304-PAIDIKOS-STATHMOS

3. Επί του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την «Προμήθεια τροφίμων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Υιοθετήθηκαν τα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού και εγκρίθηκε  η κατακύρωση του διαγωνισμού στους 1) εταιρεία «Αδελφοί Π. Μουργή Α.Ε.», 2) εταιρεία «Αρτοβιομηχανία ¨Η Μάνη¨ Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και 3) Μαρία Ιωάν. Τούμπανου, αναφορικά με τα είδη, για τα οποία καθένας μειοδότησε.

4. Ορισμός πιστοποιημένου εκτιμητή REV για τη διενέργεια εκτίμησης της εμπορικής αξίας δύο ακινήτων του κληροδοτήματος «Παν. Δραγώνα» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Ορίσθηκε πιστοποιημένος εκτιμητής ο Αναστάσιος Λαμπρόπουλος αντί συνολικής αμοιβής 550,00 € πλέον ΦΠΑ.

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ

isogeio-ktirio-sidhrodromikou-stathmou

5. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοιχτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του ισογείου κτιρίου 02, εντός του χώρου του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας (εκτός ημερησίας διατάξεως). Κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός, δεδομένου ότι ουδεμία προσφορά κατατέθηκε και εγκρίθηκε η επανάληψή του με τους ίδιους όρους της διακήρυξης.

6. Συγκρότηση επιτροπών (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε η συγκρότηση επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών παροχής υπηρεσιών και προμηθειών, που αφορούν στις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Θεμάτων, αποτελουμένων από 3 δημοτικούς υπαλλήλους, με τους αναπληρωτές τους.

7. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.

8. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.

9. Εισήγηση επί των ενστάσεων κατά του Πρακτικού 2 του διαγωνισμού «Προμήθεια καυσίμων & λιπαντικών ελαίων για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας & Νομικών Προσώπων για το έτος 2017». Υιοθετήθηκε η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής και εγκρίθηκαν:

i. ο αποκλεισμός της εταιρείας «ΙΜΠΕΞ Εισαγωγική Εταιρεία Α.Β.Ε.Ε.Ε.» από την οικονομική αξιολόγηση για τα είδη α) λάδι διαφορικών, β) αντιψυκτικό υγρό και γ) γράσο λιθίου

ii. η συνέχιση του διαγωνισμού με την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των 5 συμμετεχόντων.

10. Επί του 3ου πρακτικού αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών της επιτροπής διεξαγωγής ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για «προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού του Δήμου Καλαμάτας. Υιοθετήθηκε το πρακτικό της επιτροπής και εγκρίθηκαν:

i. η κατακύρωση του διαγωνισμού στους 1) εταιρεία «Β. Καυκάς Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορίας Ηλεκτρολογικών Υλικών Φωτιστικών» και 2) Ρουμελιώτη Θεόδωρο, όσον αφορά στα είδη, για τα οποία μειοδότησε καθένας.

ii. η προσφυγή στη διαδικασία της ανάθεσης, ύστερα από διαπραγμάτευση, σε σχέση με τα είδη, για τα οποία δε δόθηκαν προσφορές ή οι τεχνικές προδιαγραφές δεν ήταν σύμφωνες με τη μελέτη.

11. Έγκριση ή μη άσκησης ενδίκου μέσου – Ανάθεση υπόθεσης σε πληρεξούσιο δικηγόρο. Εγκρίθηκαν:

i. η άσκηση έφεσης κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας

ii. η ανάθεση του χειρισμού της υπόθεσης σε δικηγόρο.

 

DSCN0008_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech