Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικού Χορού στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2108

Το KALAMATA DANCE CUP – Beyond the Limits είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός Χορού που διεξάγεται για 1η φορά στη Καλαμάτα για όλες τις ηλικίες, σε όλα τα είδη και κατηγορίες χορού: Latin, Ballroom, Street Style /Hip-Hop, Breakdance, Oriental, Bollywood Dance, Ballet, Modern-Contemporary, Acro Dance, Latin Fit Dance, Jazz, Musical, Greek folk, Argentine Tango, Salsa-Bachata, Kizzomba κ.ά. Είναι ένας Αγώνας ανοιχτός για όλους και απευθύνεται σε χορευτικά ζευγάρια, ομάδες χορού, μεμονωμένους συμμετέχοντες, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες από διάφορες σχολές – συλλόγους χορού, ομοσπονδίες και παγκόσμιους οργανισμούς, με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων της πανελλήνιας και διεθνούς χορευτικής κοινότητας.

Το Kalamata Dance Cup διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Καλαμάτας 'Dance Challenge' με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας καθώς και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στις 20 Οκτωβρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου «Τέντα», από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η Καλαμάτα μετατρέπεται σε πόλο έλξης και ένωσης του αθλητικού χορευτικού κόσμου, προσελκύοντας περίπου 500 χορευτές, δασκάλους, προπονητές, κριτές χορού, συνοδούς και συνεργάτες από Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Νησιά Ιονίου, Κρήτη, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και χώρες του εξωτερικού, όωπς Ιταλία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία κ.ά. Το διαγωνιστικό παρκέ της «Τέντας» θα μετατραπεί σε κέντρο συνάντησης της χορευτικής κοινότητας! Στην πόλη θα έλθουν κορυφαία χορευτικά ζευγάρια και ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού, που θα συναγωνιστούν με ευγενή άμιλλα. Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από 20 διακεκριμένους τοπικούς και διεθνείς κριτές.

Πρόγραμμα Gala
Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, ο διαγωνισμός ξεκινάει από τις 10.00 το πρωί και διαρκεί έως το βράδυ. Η μέρα όμως κορυφώνεται γύρω στις 20.00 με το βραδινό GALA.
Στην τελετή έναρξης Gala θα καλωσορίσουν τη Διοργάνωση εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Το Gala θα πλαισιωθεί αρχικά από αναπαράσταση αρχαίου ελληνικού χορού από την προσκεκλημένη καθηγήτρια χορού και χορογράφο Ανδριάνα Παπανικολάου. Η χορογράφος αναπαριστά την ιστορία του αρχαίου ελληνικού χορού και κατόπιν πραγματοποιεί τη μετάβαση στην παράδοση, που εκπροσωπεί τιμητικά ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας με ενδεικτικούς τοπικούς παραδοσιακούς χορούς. Τη χορευτική σκυτάλη στη συνέχεια παραλαμβάνουν τα σύγχρονα λαμπερά μας ζευγάρια, πρωταθλητές, επαγγελματίες χορευτές, με τα φαντασμαγορικά τους κοστούμια, οι οποίοι θα παρελάσουν επιβλητικά μπροστά μας πριν κατακλύσουν το διαγωνιστικό παρκέ με τα υψηλού επιπέδου χορευτικά τους Shows. Επιθυμία των διοργανωτών αποτελεί η ανάδειξη της εξελικτικής χορευτικής πορείας του τόπου μας και της ιστορίας του χορού από την αρχαιότητα στην παράδοση, έως τη σημερινή σύγχρονη μορφή της τέχνης αυτής. Ακολουθεί τελετή παρουσίασης των διακεκριμένων προσκεκλημένων διεθνών κριτών και κάποιες εκπλήξεις της βραδιάς! Έπεται το διαγωνιστικό μέρος της τελετής με τα 'professional' εκθαμβωτικά ζευγάρια αθλητικού χορού λάτιν, που θα απογειώσουν το κοινό σε επαγγελματικό επίπεδο χορού, προσφέροντας ένα υπερθέαμα για όλους, μικρούς-μεγάλους!.
Οι καλύτεροι της ημέρας θα μεταδώσουν ατμόσφαιρα αίγλης με τεχνική έμπνευσης, ρυθμού, ζωντάνιας και λάμψης, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι ο χορός είναι το ανώτερο είδος αθλητισμού. Υπόσχονται να μεταδώσουν στο κοινό όλη την glamorous ενέργεια των Professional Champions celebrities και την αίγλη που προσδίδουν όλοι οι αστέρες του χορού όταν βρίσκονται στον καλλιτεχνικό διαγωνιστικό χώρο. Η βραδιά θα κλείσει με τις Απονομές των επιτυχόντων (Kalamata Cups, κύπελλα - μετάλλια), που θα συνοδευτούν από δώρα! Τα καλύτερα, στους καλύτερους! Και ακολουθεί η γιορτή της χαράς και του χορού.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Kalamata Dance Cup προσκαλεί όλους, μικρούς – μεγάλους, να ζήσουν από κοντά τον 1ο μεγάλο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού στην Καλαμάτα και υπόσχεται να προσφέρει μια αξέχαστη Τελετή Διοργάνωσης, με σκοπό να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός στην «πόλη του χορού», την Καλαμάτα.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια χορού από τους διακεκριμένους προσκεκλημένους στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, μεταξύ 10.00 και 17.00.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Kalamata Dance Cup
10:00 : Ελληνικοί Χοροί (Χασάπικο – Ζεϊμπέκικο)
11:00: American Latin
12:00: HipHop, Break Dance, Jazz Funk
14:00: Modern, Contemporary
16:00: Tango Argentino , Latin Fit Dance, Acro Dance, ShowDance, Cheerleading
17:00: Latin International Pro-Am
18:00: Bollywood Dance, Oriental/Belly Dance
20:00: GALA – Τελετή Έναρξης
Latin – Standard – Ballroom (Solo , Duo, Groups, Couples)
ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Υπεύθυνη Διοργάνωσης 'Kalamata Dance Cup 2018'
Νίνα Δράκου – Χρυσού

www.dancechallenge.gr

afisa_Medium.jpg

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech