Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αγιασμό έκανε ο «Ορφεύς» στα νέα του γραφεία

Cannot find 2017/09/18-12949 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/09/18-12949/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.48 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u5

Το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε αγιασμός στα γραφεία του ορόφου του κεντρικού κτηρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου στεγάσθηκε ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς».

Η Πρόεδρος του «Ορφέως» Λίλιαν Αναγνωστοπούλου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο για την παραχώρηση - με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - του χώρου, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως γραφεία και αίθουσα πρόβας, ενώ το ίδιο έκανε και ο Αντιπρόεδρος Αλέκος Μπουφέας. Μάλιστα, ο κ. Μπουφέας γνωστοποίησε και τις προσεχείς συμμετοχές της χορωδίας του «Ορφέως» τον Οκτώβριο, στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας και στο 16ο Φεστιβάλ Φιλοθέης. Ανέφερε, ακόμη, ότι στις αρχές Δεκεμβρίου ο Σύλλογος θα διοργανώσει μία πανηγυρική, για τα 60 χρόνια του «Ορφέως», παρουσίαση της δράσης του.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε, στο πλαίσιο χαιρετισμού του, ότι μετά από προσωπικό του αγώνα 5 ετών κατόρθωσε ο Δήμος Καλαμάτας και πήρε τη διαχείριση του μεγαλυτέρου μέρους του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, με υποχρέωση να πληρώνει στη ΓΑΙΑΟΣΕ 2.500 ευρώ το μήνα και να έχει την ευθύνη συντήρησης των χώρων. Οι όροι είναι πολύ επαχθείς για το Δήμο, όμως αυτό έγινε για το καλό της πόλης και την αναβάθμιση του κέντρου της, δεδομένου ότι ο χώρος του Σιδηροδρομικού Σταθμού είχε υποβαθμισθεί.
Ο Π. Νίκας ανέφερε ότι το πρώτο που σκέφθηκε ήταν να στεγασθεί ο «Ορφεύς» στο κεντρικό κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λόγω της ιστορικότητας και της προσφοράς του Συλλόγου στη μουσική και, γενικότερα, στα πολιτιστικά πράγματα. Ο Δήμαρχος εξέφρασε χαρά διότι η εγκατάσταση έγινε με απόλυτο σεβασμό στο χώρο, ευχήθηκε δε στον «Ορφέα» να έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία στο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών, που γίνεται για δεύτερη φορά στη Καλαμάτα μεταξύ 11 και 15 Οκτωβρίου 2017. Πρόκειται για μια χορωδιακή εκδήλωση, για τη διενέργεια της οποίας προφανώς βοηθάει ο «Ορφεύς» με όλες του τις δυνάμεις. Ο Δήμαρχος προσέθεσε ότι είναι αυτονόητο πως ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα στηρίζουν τον «Ορφέα» σε κάθε εκδήλωση, όπως ο Δήμος Καλαμάτας κάνει με όλα τα πολιτιστικά σωματεία.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech