Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 12 Οκτωβρίου 2017

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνήλθε στην 27η/2017 συνεδρίασή του, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017. Τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις, είναι τα εξής:

 

ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

Εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας των περιφερειακών Κοιμητηρίων του Δήμου Καλαμάτας, που είναι σαράντα τον αριθμό και είναι χωρισμένα σε δύο κατηγορίες: ημιαστικά (παραδείγματος χάρη: Γιαννιτσάνικα, Παναγίτσα) και τοπικά. Με το νέο κανονισμό καταβάλλεται προσπάθεια να βελτιωθεί η λειτουργικότητα αυτών των Κοιμητηρίων και να επιλυθούν προβλήματα, τα οποία έχουν διαπιστωθεί. Για τα ημιαστικά ορίσθηκε χρόνος ταφής 3 ετών και σε περίπτωση ανάγκης θα δίδεται παράταση 2 ετών. Για τα τοπικά Κοιμητήρια ο χρόνος ταφής θα είναι 5 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης σε εξαιρετικές περιπτώσεις επί δύο χρόνια.
Επίσης, θεσπίζονται οι υποχρεώσεις του Δήμου, όπως η συντήρηση των υποδομών, η εγκατάσταση φωτισμού σε όλα τα Κοιμητήρια, η βαριά συντήρηση δύο φορές το χρόνο, το Δεκαπενταύγουστο και το Πάσχα, καθώς και η κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων ταφικών μνημείων.
Ο Κανονισμός θα διατεθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς στα περιφερειακά κοιμητήρια, στους Προέδρους των Κοινοτήτων και στα γραφεία τελετών.
Μετά την καθαρογραφή του θα δοθεί στη δημοσιότητα.

 

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ

fylakio-ose

Η συνεργασία με τον ΟΣΕ απέδωσε καρπούς. Κατεδαφίζεται, λοιπόν, το φυλάκιο της οδού Ανθέων, νότια του νέου Δημαρχείου, το οποίο παρεμποδίζει την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Με την κατεδάφισή του θα βελτιωθεί η ορατότητα και η ασφάλεια των διακινουμένων.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ
ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

DSCN0082 Medium

Ύστερα από μακρά συζήτηση, αποφασίσθηκε να δοθεί παράταση 40 ημερών στον εργολάβο για την αποπεράτωση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από τη διαπίστωση ότι ο εργολάβος εργάζεται συστηματικά και προσπαθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών. Είναι γνωστό ότι η ποιότητα κατασκευής του έργου θα πιστοποιηθεί από το γερμανικό οργανισμό TüV Süd.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για έργο με ιδιαιτερότητες, με τεχνικές δυσκολίες και με διαπιστωμένη συνεχή προσπάθεια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών να το παρακολουθήσει και να το οδηγήσει στην ολοκλήρωσή του. Η προσπάθεια των τεχνικών του Δήμου φαίνεται από το γεγονός ότι είναι διασφαλισμένα τα αναγκαία χρήματα για το έργο, ώστε αυτό να ολοκληρωθεί σωστά και χωρίς παραπέρα επιβάρυνση του Δήμου ή του Δημοσίου.
Σε κάθε περίπτωση, οι ενέργειες του Δήμου είναι εγκεκριμένες από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων και σε γνώση της Κεντρικής και Περιφερειακής Διαχειριστικής Αρχής. Με την αποπεράτωση του έργου θα προκηρυχθεί θέση καλλιτεχνικού διευθυντή - manager του Μεγάρου Xορού, κατά τις προτάσεις της Planet.

 

ΠΡΟΤΟΜΗ ΑΓΙΟΥ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ

xrysostomos-smyrnhs

Από το Δημοτικό Συμβούλιο δόθηκε ολιγοήμερη παράταση για την εγκατάσταση της προτομής του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, η οποία εγκαίρως θα έχει τοποθετηθεί στη θέση της, στην πλατεία Αναλήψεως, δύο ημέρες πριν τα αποκαλυπτήρια, που θα πραγματοποιηθούν σε εκδήλωση την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.00 το πρωί. Με τη φιλοτέχνηση της προτομής ολοκληρώνεται το προγραμματισμένο έργο τοποθετήσεως, από πλευράς Δήμου Καλαμάτας, καλλιτεχνικών μνημείων, τα οποία αφορούν στη Μικρασία και στη Μικρασιατική Καταστροφή. Ακολουθεί η φιλοτέχνηση μνημείου της σφαγής των Ποντίων, που θα τοποθετηθεί ανατολικά του Ιερού Ναού Αναλήψεως, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση του προγράμματος «Στέγαση και επανένταξη», το οποίο δίδει λύση σε αριθμό συμπολιτών μας, που έχουν μεγάλη ανάγκη.

 

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ
ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

Εγκρίθηκαν τα πρωτόκολλα παραλαβής της παροχής υπηρεσιών:
Α) για την οργάνωση της «Λευκής Νύχτας 2017»
Β) για την οργάνωση των εγκαινίων του Νέου Δημαρχείου
Γ) στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου στο 32ο Διεθνές Συνέδριο του Συμβουλίου Διεθνούς Συμφιλίωσης Ελλάδος CIF (Council International Followship)
Δ) για τη διοργάνωση του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017»
Ε) για τη διοργάνωση της 6ης Έκθεσης Αγροτικών & Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον»
Στ) για την άρδευση και φύτευση νέων χώρων πρασίνου
Ζ) σχετικά με την απόδοση τιμών στον εκδημήσαντα Σπύρο Σαρδέλη
Η) για την επισκευή των καθισμάτων του ΚΕΠ Δήμου Καλαμάτας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα για το 2018, προφανώς όμως οι προσλήψεις συνδέονται με τους κανόνες που έχουν επιβάλει οι Μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

 

Η ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

e Medium

Είναι γνωστό ότι, από το Νόμο, ο Ιερός Ναός του Κοιμητηρίου διοικείται από επιτροπή, στην οποία το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζει 3 μέλη. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκαν από πλευράς πλειοψηφίας τακτικό μέλος η Μαρία Οικονομάκου, με αναπληρωματικό μέλος το Γεώργιο Φάβα, τακτικό μέλος ο Σαράντος Μαρινάκης, με αναπληρωματικό μέλος την Τασούλα Φοίφα και από τη μειοψηφία τακτικό μέλος ο Ιωάννης Θεοφιλόπουλος, με αναπληρωματικό τον Κωνσταντίνο Γεωργακίλα.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων – φορέων:
1. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ», για τη διοργάνωση εκδήλωσης
2. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΔΟΥΣΑΙΩΝ», για τη διοργάνωση εκδηλώσεων
3. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΗΓΑΙΩΤΩΝ», για τη διοργάνωση εκδήλωσης
4. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», για τη διοργάνωση εκδηλώσεων
5. «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»
6. «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ 2016», για τη διοργάνωση εκδήλωσης
7. «ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», για τη διοργάνωση αγώνων
8. «ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», για πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech