Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η περιουσία Παναγιώταρου στο Δήμο Καλαμάτας

Cannot find 2017/11/03-13252 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/11/03-13252/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.48 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u5

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, το συμβόλαιο μεταβίβασης στο Δήμο Καλαμάτας της περιουσίας του Ιδρύματος Παναγιώταρου, που τελούσε σε εκκαθάριση. Το συμβόλαιο υπέγραψαν, ενώπιον της συμβολαιογράφου Μάρθας Ζωντανού, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, εκπροσωπώντας το Δήμο και ο Βασίλειος Ν. Χαντζής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου και εκπρόσωπος του ΔΣ του υπό εκκαθάριση Ιδρύματος. Στο Δήμο Καλαμάτας περιέρχονται σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, που κατέλιπαν οι δωρητές Βασίλειος και Ευδοκία Παναγιώταρου, τα οποία συνίστανται σε σημαντικά κτήρια στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας και σε μεγάλης εκτάσεως (περίπου 18 στρεμμάτων) αγροτεμάχια, καθώς και σε διαμέρισμα στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την κυρία Ζωντανού για την αρτιότητα των νομικών της γνώσεων και τη μεγάλη προσπάθειά της, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης, που – δεδομένης της ελληνικής γραφειοκρατίας - διήρκεσε χρόνια.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι «από εδώ και στο εξής, ο Δήμος Καλαμάτας έχει την ευθύνη της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης της περιουσίας Παναγιώταρου σε τουριστική κατεύθυνση. Η περιουσία αυτή αποτελεί την «καρδιά» της Μικρής Μαντίνειας. Με την καλή της αξιοποίηση, θα υπάρξει συμβολή στη γενικότερη ανάπτυξη της Μικρής Μαντίνειας».
Ο Δήμαρχος επεσήμανε την ύπαρξη ενός υπόγειου ποταμού, ο οποίος διέρχεται μέσω της εδαφικής εκτάσεως του Ιδρύματος, τονίζοντας ότι αυτό το ποτάμι κινούσε μύλους παλαιότερα. Μάλιστα, υπάρχει από τα αρχαία χρόνια και αναφέρεται σε αυτό ο περιηγητής Παυσανίας. Με την αξιοποίησή του είναι δυνατή η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες του συγκροτήματος.
Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα αρχίσει αμέσως τη διαδικασία αξιοποίησης, με διαγωνισμό, δεδομένου ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech