Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εκκλησία και εκπαίδευση στη σύγχρονη Ελλάδα

Ημερίδα με θέμα: «Εκκλησία και εκπαίδευση στη σύγχρονη Ελλάδα» διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, με ώρα ενάρξεως 10.00 το πρωί, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με θέμα: «Εκκλησία και Εκπαίδευση σε συναλληλία και συνεργασία» Θα ακολουθήσει η εισήγηση του Γιώργου Θ. Πρίντζιπα, ιστορικού – ερευνητή, με θέμα: «Η προσφορά της Εκκλησίας στην παιδεία του γένους και την εκπαίδευση» και κατόπιν θα γίνει συζήτηση.

Στη συνέχεια, ο π. Αθανάσιος Χατζής, Θεολόγος, θα αναπτύξει το θέμα: «Οι σχέσεις των νέων με την Εκκλησία σήμερα». Ακολούθως, ο δρ. Ιωάννης Μπουγάς, Θεολόγος, θα μιλήσει με θέμα: «Η Εκκλησία και το μάθημα των Θρησκευτικών. Μία πορεία λόγου και αντιλόγου». Θα ακολουθήσουν συζήτηση και συναγωγή συμπερασμάτων.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δρ. Μάριος Αθανασόπουλος, υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech