Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παρέμβαση του Δημάρχου για αποτροπή παραβατικής συμπεριφοράς στην πλατεία Υπαπαντής

Ο Δήμαρχος απέστειλε προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας επιστολές, με τις οποίες ζητεί να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να πάψει η παραβατική συμπεριφορά νεαρών στην πλατεία Υπαπαντής και στο χώρο πέριξ του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στην Αγορά.

Στις επιστολές περιγράφεται η κατάσταση, ως εξής:
«Μετά την επίσκεψη – διαμαρτυρία, στο γραφείο μου, κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Υπαπαντής του Δήμου Καλαμάτας για την κατάσταση που επικρατεί τις νύχτες εκεί, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
Η πλατεία Υπαπαντής, έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού και ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, έχουν γίνει τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, χώροι συγκέντρωσης νέων ανθρώπων, που φωνασκούν ή διαπληκτίζονται. Κάποιοι από αυτούς βρίζουν χυδαία, όποιον τολμήσει να ζητήσει ησυχία, ενώ έχουν μετατρέψει τον χώρο της πλατείας σε πίστα διεξαγωγής αυτοσχέδιων αγώνων με μοτοσυκλέτες ή αυτοκίνητα, προκαλώντας εκκωφαντικούς θορύβους αλλά και υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Έγιναν, επίσης, καταγγελίες από τους κατοίκους για πυροβολισμούς και διακίνηση ναρκωτικών.
Οι ώρες του νυχτερινού ύπνου και της ανάπαυσης, ιδίως το καλοκαίρι, είναι εφιαλτικές και η κυκλοφορία επικίνδυνη για τις περιοχές αυτές. Η δυσφορία όλων όσοι κατοικούν εκεί έγινε αγανάκτηση, η ανοχή εξαντλήθηκε και η αντοχή ξεπέρασε τα όριά της».
Ο Δήμαρχος ζητεί από τον Εισαγγελέα να ενεργήσει τα νόμιμα «προκειμένου να δοθεί τέλος στην παραβατική συμπεριφορά των, αγνώστων στοιχείων, νεαρών». Από τον Αστυνομικό Διευθυντή ζητεί «καθημερινή συστηματική ή ανά τακτά χρονικά διαστήματα αστυνόμευση της περιοχής κατά τις κρίσιμες ώρες (από τις 11 μ.μ. έως τις 5 π.μ.), είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει πρόβλημα κατά τις συγκεκριμένες ώρες και για να συνειδητοποιηθεί από όλους ότι ο εν λόγω χώρος προστατεύεται και φυλάσσεται».
Ο Δήμαρχος τονίζει ότι σκοπός του Δήμου είναι «να διαφυλάξουμε το χαρακτήρα της περιοχής που είναι η «καρδιά» του Ιστορικού Κέντρου της πόλης μας και να εξασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των περιοίκων». Τονίζει, τέλος, ότι «ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί στην ενίσχυση του φωτισμού και στις δύο περιοχές. Επιπλέον, θα φυτευθούν δένδρα σε διάταξη τέτοια, ώστε να εμποδίζουν τις αυτοσχέδιες επιδείξεις των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών επί της πλατείας, μέχρι την ολοκλήρωση σχετικού έργου ανάπλασης».

ipapanti.jpg

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech