Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Δημοτικοί Λαχανόκηποι: πετυχημένη προσπάθεια αστικής γεωργίας

Σε 113 ανέρχονται τα τεμάχια Δημοτικών Λαχανόκηπων που καλλιεργούνται από πολίτες και βρίσκονται στο Ανατολικό Κέντρο (50 τεμάχια), στο Δυτικό Κέντρο (49 τεμάχια) και στην περιοχή του Ασύλου Ανιάτων (14 τεμάχια). Κάθε τεμάχιο είναι εμβαδού 50 τετρ. μέτρων, ενισχυμένο με καλής ποιότητας χώμα, βρίσκεται σε περιφραγμένο χώρο, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας παρέχει επιστημονική στήριξη προς τους καλλιεργητές, με παρακολούθηση δύο φορές την εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το νερό δίδεται δωρεάν.

Το ενδιαφέρον των πολιτών είναι αυξημένο και είναι χαρακτηριστικό πως ελάχιστοι από τους αρχικούς καλλιεργητές έχουν αποχωρήσει, ενώ αμέσως τη θέση τους πήραν άλλοι ενδιαφερόμενοι. Υπάρχει ζήτηση για νέες παραχωρήσεις και ενδεχομένως να αναπτυχθούν λαχανόκηποι σε άλλους χώρους.
Μέσα από αυτό το πετυχημένο πρόγραμμα αστικής γεωργίας, οι πολίτες καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο μέσα στην πόλη. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουν λαχανικά για τις οικογένειές τους, αξιοποιούν, περιφρουρούν και αναδεικνύουν δημοτικούς χώρους, αλλά και προσφέρουν αναγκαία είδη στο Δημοτικό Παντοπωλείο, για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech