Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συναυλία Ανατολικής Μουσικής τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Συλλόγου Απόφοιτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», διοργανώνουν μια συναυλία Ανατολικής Μουσικής, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016, στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Μουσικές του Κόσμου».

Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι), η Σοφία Ευκλείδου (τσέλο), ο Γιώργος Ψάλτης (βιολί, φωνή), ο Νίκος Ανδρίκος (λάφτα, φωνή) και ο Στρατής Σκουρκέας (κρουστά) θα παρουσιάσουν έργα που αντλούν την θεματική τους από τον λαϊκό μουσικό πολιτισμό της Λέσβου, αλλά και από την ευρύτατη δισκογραφική παραγωγή της Μεσοπολεμικής περιόδου. Τραγούδια, οργανικοί σκοποί, τουρκόφωνα Zeybek με δημοφιλία και διάδοση στη Λέσβο, θα αποτελέσουν τον κεντρικό πυρήνα του ρεπερτοριακού υλικού.
Παράλληλα, το εν λόγω corpus θα πλαισιωθεί από μια σειρά Μεσοπολεμικών αστικών τραγουδιών, που αισθητικά προσανατολίζονται στην a la turca προσέγγιση των ιστορικών Kαφέ Αμάν των αρχών του 20ού αιώνα.
Τέλος, σημαντικό μέρος της επιτέλεσης θα κινηθεί αναφορικά με αυτοσχεδιαστικές φωνητικές (μανές-gazel) και οργανικές (taksim) αποδόσεις, πρακτικές άλλωστε συνυφασμένες άρρηκτα τόσο με τη λαϊκή μουσική κουλτούρα της Λέσβου, όσο και με τη δισκογραφική παραγωγή των 78 στροφών κατά τη Μεσοπολεμική περίοδο. Τέλος, θα αποδοθούν και ορισμένα τουρκόφωνα λαϊκά τραγούδια της Καππαδοκίας καθώς και προσωπικές συνθέσεις του Νίκου Ανδρίκου από το album "Motivasyon".
Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20.30 στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ!

mousikes-tou-kosmou_1_Medium.jpgmousikes-tou-kosmou_2_Medium.jpgmousikes-tou-kosmou_3_Medium.jpgmousikes-tou-kosmou_4_Medium.jpgmousikes-tou-kosmou_5_Medium.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech